Schenk- en Erfwijzer

Het Nederlandse recht met betrekking tot schenken en erven

Studiebelasting

50

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Duur

1 maand

Eerstvolgende startdatum

December 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze zeer actuele opleiding Schenk- en Erfwijzer verdiep je je in de werking van het Nederlands recht met betrekking tot schenken en erven en de werking van de belastingen die worden geheven over schenkingen en erfrechtelijke verkrijgingen. Ook leer je meer over de mogelijkheden voor fiscaal ondersteunde vermogensoverheveling. Door de praktijkgerichte insteek van de theorie krijg je alle noodzakelijke handvatten om het geleerde direct toe te passen in je eigen werk.

Doelgroep

De opleiding Schenk- en Erfwijzer is ontwikkeld voor medewerkers van financiële instellingen, financieel adviseurs, accountmanagers, particuliere cliënten, financieel planners, cliëntadviseurs en relatiebeheerders.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat je kennis en inzicht ontwikkelt in het Nederlandse recht met betrekking tot schenken en erven. Je vergaart je kennis via e-learning. Als eerste wordt het Nederlandse recht met betrekking tot schenken behandeld. Daarbij verdiep je je tevens in de belasting die over schenkingen geheven wordt (schenkbelasting). Daarna wordt het Nederlandse recht met betrekking tot erven behandeld. Daarbij krijg je tevens inzicht in de belasting die over erfrechtelijke verkrijgingen wordt geheven (erfbelasting). Ten slotte worden de mogelijkheden behandeld die bestaan om fiscaal ondersteund vermogen over te hevelen.

Vooropleiding

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig, maar minimaal MBO-werk- en -denkniveau is gewenst.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 1 maand. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 6 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.