Medische Aspecten van Ongevallenletsel

Praktische training in alle medische aspecten van ongevallenletsel

Studiebelasting

30

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

3 dagen

Eerstvolgende startdatum

11-03-2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je verdiepen in de medische aspecten van ongevallenletsel? Dan is deze training een goede keuze. Je krijgt inzicht in de rol van de medisch adviseur, de omgang met medische gegevens, de diverse letsels en de medische verschijnselen van letsels. Ook verdiep je je in de gevolgen en risico’s op termijn, de behandelwijzen, de genezing en de medische terminologie. Door de praktijkgerichte insteek van de lessen kun je het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor medewerkers bij (rechtsbijstand)verzekeraars die werken in de binnen- of buitendienst als schadebehandelaar letsel- of ongevallenverzekering, schaderegelaars en belangenbehartigers.

Doel en opzet

Met deze training ontwikkel je je kennis en inzicht in alle medische aspecten van ongevallenletsels. Zo word je meegenomen op een reis door het menselijk lichaam. Je leert over cellen en botten en de implicaties van diverse soorten letsel. Door een beter inzicht in de werking van het menselijk lichaam leer je inschatten wat de hersteltijd en eventueel blijvende beperkingen van een bepaald letsel zijn. Hierdoor kun je doelgericht adviseren. Uiteraard wordt er ook stilgestaan bij privacy. Alle begrippen worden in de juiste context geplaatst, waardoor je ze ook daadwerkelijk leert toepassen. Het trekken van conclusies op basis van medische gegevens blijft echter het werk van de medisch adviseur.

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze training bijzonder effectief. Na het volgen van deze training heb je goed inzicht in de medische aspecten van ongevallenletsel.

Vooropleiding

Je hebt minimaal MBO-werk- en -denkniveau en kent het proces van schadebehandeling bij licht letsel. Kennis van het aansprakelijkheidsrecht en/of de voorwaarden van een ongevallenverzekering is een pre.

Studiebelasting en duur

De training duurt 3 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Bij aanmelding kun je je voorkeurslocatie opgeven.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.