Medische Aspecten bij Acceptatie en Claimbehandeling

Ontwikkel uw vaardigheden in een praktijkgerichte, effectieve training

Studiebelasting

50

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 2.682,50

Duur

5 dagen

Eerstvolgende startdatum

04-03-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Na afloop van deze praktijkgerichte training kunt u een juiste inschatting maken van het belang van een aandoening voor de acceptatie op een levens- of AOV-verzekering en voor de claimbehandeling van een AOV-verzekering. Ook kunt u succesvol adviezen geven aan acceptanten en claimbehandelaars en kunt u de klant op een begrijpelijke manier de medische acceptatie- of claimbehandelingsbeslissing uitleggen. Door de praktijkgerichte insteek van de bijeenkomsten kunt u het geleerde direct toepassen in uw werk. Kies dus voor deze training en verwerf meer inzicht en kennis van de medische aspecten bij acceptatie en claimbehandeling.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor medewerkers medische dienst en acceptanten en claimbehandelaars die werken op een leven- of AOV-afdeling van een (her)verzekeraar en/of volmachtbedrijf.

Doel en opzet

Doel van deze interactieve training is dat u kennis en inzicht ontwikkelt in alle medische aspecten van acceptatie en claimbehandeling. Niet alleen krijgt u op de praktijk georiënteerde vakkennis aangereikt, u ontwikkelt ook alle nodige vaardigheden.

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze training bijzonder effectief. Uw docenten en trainers beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van acceptatie en claimbehandeling. Zij dagen u uit om steeds de koppeling te maken met uw eigen beroepspraktijk. Dat is erg leerzaam en uitdagend. Er is voldoende ruimte voor discussie en het beantwoorden van vragen uit de praktijk.

Vooropleiding

U heeft minimaal MBO-werk- en -denkniveau en heeft kennis van de werking en toepassing van sociale verzekeringen, levens- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Studiebelasting en duur

De training duurt 5 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname 'Medische Aspecten bij Acceptatie en Claimbehandeling' van NIBE-SVV.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Algemeen juridisch kader
  • Verzekeringstechniek acceptatie
  • Verzekeringstechniek schade
  • Lichamelijke ziektebeelden
  • Lichamelijke ziektebeelden, acceptatie en ­claim­behandeling leven/AOV
  • Psychische ziektebeelden
  • Psychische ziektebeelden, acceptatie en claim­behandeling leven/AOV
  • Aandoeningen aan houding- en ­bewegingsapparaat
  • Aandoeningen aan houding- en ­bewegingsapparaat, acceptatie en claimbehandeling leven/AOV
  • Integratiesessie
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvormen

De training bestaat uit 5 dagen. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten
€ 2.355,-
Studiemateriaal
€ 55,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 125,-
Locatiekosten
€ 147,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.682,50

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als u kiest voor een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.