Executive Master Strategisch Leiderschap en Verandering

Training met Mastercertificaat

Studiebelasting

Vakgebied

HBO en Master

Niveau

Master

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 0,00

Duur

7 dagen

Eerstvolgende startdatum

08-09-2020
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In dit krachtige Executive Masterprogramma vergroot u uw vaardigheden op het gebied van strategie en leidinggeven bij veranderingen in organisaties. U ontwikkelt veranderstrategieën en werkt aan het implementeren van veranderingen in uw organisatie. Daarnaast gaat u ook aan de slag met het actuele thema agile leiderschap en het belang van flexibiliteit voor uw organisatie. Door voor uw organisatie te werken aan strategievorming over vernieuwende businessmodellen maakt u direct de koppeling naar de dagelijkse praktijk van uw organisatie. Met dit unieke programma geeft u krachtig leiding bij veranderingen en het toepassen ervan. U weet wat er moet gebeuren en op welke wijze. U ontwikkelt zich tot een leider met een toekomstgerichte visie die verbeteringen doorvoert en die weerstand ombuigt naar enthousiasme. U sluit dit waardevolle programma af met het diploma Executive Master Strategisch Leiderschap en Verandering en een Mastercertificaat als proof of performance. Het programma wordt verzorgd in samenwerking met Boertien Vergouwen Overduin, businesspartner van NIBE-SVV.

Executive Masterprogramma

Dit Executive Masterprogramma is speciaal ontwikkeld voor hoger management en hogeropgeleiden. De trainingen in het programma zijn gericht op interpersoonlijke vaardigheden en hebben een waardering op Masterniveau, een unieke combinatie in Nederland. Door de samenwerking met Boertien Vergouwen Overduin en NCOI University of Business Studies bent u verzekerd van een uitstekend niveau. De trainingen worden verzorgd door meerdere geselecteerde toptrainers met ruime ervaring op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Goede interpersoonlijke vaardigheden maken het verschil in resultaten. Dit wordt onderkend door steeds meer topinstituten die actief zijn in Masteronderwijs. Een Executive Masterprogramma draagt ook bij aan de ontwikkeling van uw curriculum vitae.

Doelgroep

U bent een ambitieuze leidinggevende of ondernemer met een HBO- of WO-werk- en -denkniveau in de lijn of functioneel leidinggevend. Ook voor accountmanagers en projectleiders is deze training zeer geschikt. U heeft minimaal 5 jaar werkervaring en u wilt zich graag ontwikkelen op het gebied van veranderingen in organisaties.

Doel en opzet

Dit programma is zeer persoonsgericht en wordt gebaseerd op uw leerdoelen. Om deze inzichtelijk te krijgen start het programma met een online intake. Hierbij maakt u ook onze leiderschapstest. Deze test is evidence-based, waardoor de uitkomsten aantoonbaar betrouwbaar zijn. De uitkomst wordt verwerkt in een uitgebreid en persoonlijk rapport dat een goede basis vormt voor het programma.

Tijdens de trainingsdagen werken de trainers samen met u om tot de kern van uw leerdoelen te komen. Aan de hand van deze doelen wordt er veel geoefend en wordt er veel directe feedback gegeven. U gaat aan de slag met het ontwikkelen van een eigen strategie en u gaat werken aan het vergroten van uw persoonlijke kracht. U doet praktische oefeningen die gericht zijn op het leidinggeven aan veranderingen in uw organisatie. Onderdelen zijn het helder communiceren over de gewenste verandering en het creëren van draagvlak. Daarbij kiest u de juiste communicatiestijl. Ook versterkt u uw beïnvloedingsvaardigheden. U verdiept zich in strategie en visie en op welke wijze u beleid effectief implementeert. U werkt aan vernieuwende businessmodellen en onderzoekt welke innovaties er mogelijk zijn. Daarnaast krijgt u feedback op uw rol bij veranderingen en ontdekt u hoe u die krachtig kunt invullen. U brengt zelf praktijksituaties in en leert van de visie van uw mededeelnemers, die vaak in andere branches op vergelijkbaar functioneel niveau werkzaam zijn.

U sluit af met een actieplan, waarin u op grond van reflectie en uw visie op leiderschap, samen met uw trainer, uw persoonlijk ontwikkelpad beschrijft. Hiermee borgt u dat u de nieuw geleerde vaardigheden toepast in de praktijk.

Vooropleiding

Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau. We gaan ervan uit dat u beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring en in staat bent tot zelfreflectie. U bent zelfsturend en bereid tot het aangaan van uitdagingen.

Studiebelasting en duur

Het programma duurt 6,5 dagen. De trainingsdagen zijn verdeeld over een periode van ongeveer 3 maanden.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examen en diploma

U rondt dit trainingsprogramma af met een persoonlijk ontwikkelplan. Een succesvolle afronding resulteert in het diploma ‘Executive Master Strategisch Leiderschap en Verandering’. Daarnaast ontvangt u een Mastercertificaat. Als u verder wilt studeren in een Masteropleiding van onze businesspartner NCOI University of Business Studies en u toelaatbaar bent tot deze opleiding, kunt u dit trainingsprogramma inbrengen als vrijstelling voor het leiderschapsprogramma binnen de opleidingen Master Management, Cultuur en Verandering (MCC) of Master of Business Administration (MBA). Hiermee biedt dit Executive Masterprogramma unieke meerwaarde op Masterniveau en bent u verzekerd van een uitstekend niveau.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Leiderschapsprofiel Excecutive Master Strategisch Leiderschap en Verandering

(1 bijeenkomst)

 • Persoonlijke online intake
  • Persoonlijke leerdoelen
  • Uw ontwikkelvraag
  • Leiderschapstest
  • Persoonlijke rapportage
  • Persoonlijk consult

Leiderschap bij Verandering

(4 bijeenkomsten)

 • Uw rol en kracht bij veranderen
 • Uw eigen veranderattitude
 • Waarden en invloed
 • Verborgen krachten bij verandering
 • Van denken naar doen
 • Leiderschap bij verandering
 • Hoe versterkt u uw veranderrol?
 • Super- en intervisie

Strategie, Visie en Innovatie

(4 bijeenkomsten)

 • Visie en missie
 • Strategische analyse
 • Strategievorming
 • Rol van leider in strategie
 • Strategische sturing geven
 • Van strategie naar executie
 • Belangrijke, innovatieve en disruptieve businessmodellen
 • Leiderschap, innovatie en creativiteit

Persoonlijk Leiderschap

(4 bijeenkomsten)

 • Zelfanalyse
 • Inzicht en bewustwording
 • Uw persoonlijkheid
 • Persoonlijke drijfveren en ethiek
 • Persoonlijke kernkwaliteiten
 • Verbeterpunten en belemmeringen
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Persoonlijke en zakelijke doelen concretiseren
 • Prioriteiten stellen
 • Assertief optreden
 • Effectief delegeren en loslaten
 • Conflicthantering
 • Effectiviteit in relatie tot werk en privé
 • Persoonlijke ontwikkeling en reflectie
 • Eigen visie op leiderschap
 • Identificatie persoonlijke ontwikkelpunten
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

U kunt dit programma volgen in een klassikale variant. Bij deze variant volgt u bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden in een dagvariant aangeboden. Het programma omvat 6 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur en 2 bijeenkomsten van 1,5 uur voor uw leiderschapsprofiel.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kostenspecificatie

Inschrijfgeld: € 100,-
Trainingskosten: € 3.490,-
Trainingsmateriaal: € 90,-
Eindopdracht: € 225,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om je waarde voor je klant te behouden. Onze whitepapers helpen je om je kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.