Opbouw MBO-opleidingen

Bij NIBE-SVV kun je terecht voor MBO-opleidingen, vakopleidingen en programma’s op MBO-niveau. Bovendien begrijpen wij hier als geen ander dat jij als volwassene een heel andere opleidingsbehoefte hebt dan jongeren die fulltime studeren. Door onze opleidingen en programma’s zo flexibel mogelijk te ontwikkelen, word een diploma behalen naast een baan en druk privéleven voor jou haalbaar.

Opbouw MBO-opleidingen

Bij NIBE-SVV kun je op verschillende manieren starten met een erkende MBO-opleiding. Je kunt je bijvoorbeeld meteen inschrijven voor een erkende MBO-opleiding, maar ook eerst starten met een MBO Vakopleiding, MBO-programma of een losse module en daarna besluiten om door te studeren en je erkende MBO-diploma te halen.

Studeer in je eigen tempo

Hoelang je over je MBO-opleiding doet, bepaal je zelf. Onze opleidingen en programma’s zijn namelijk opgebouwd uit losse modules. Je hoeft je dus niet meteen in te schrijven voor een volledige MBO-opleiding, maar kunt eerst op een laagdrempelige manier ervaren hoe het is om naast je werk te studeren. Overstappen naar een andere opleiding of doorstromen naar een hoger niveau kan meestal gemakkelijk. En door de opbouw in modules kun je de opleiding zelfs onderbreken als je tijdelijk minder tijd hebt om te studeren.

Duur en opzet van een MBO-opleiding

NIBE-SVV voldoet aan dezelfde eisen als de reguliere ROC’s. Al onze MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4 zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Deze opleidingen hebben een duur van 1 jaar, 18 maanden of 2 jaar. Diverse MBO-opleidingen die NIBE-SVV aanbiedt worden uitgevoerd namens onze partner als accreditatiehouder. Waar dit van toepassing is, vermelden wij dit op de opleidingspagina.
 
Tijdens de volledige erkende MBO-opleidingen is er veel aandacht voor leren in de praktijk, ofwel beroepspraktijkvorming (BPV). Dit kan prima ingevuld worden vanuit jouw eigen werkplek. Maar wat als je (tijdelijk) geen werk of geen geschikte werkplek hebt? Dan kun je gewoon van start in de betreffende opleiding en loop je stage.

Duur en opzet van een MBO vakopleiding

Een MBO vakopleiding bestaat uit de kern van een volledige MBO-opleiding, maar dan zonder de stage en generieke onderdelen zoals rekenen en taal. Hiermee heb je al een groot gedeelte van de erkende opleiding gevolgd. Soms is het zelfs zo dat de MBO Vakopleiding alle modules betreft. In dat geval hoef je alleen nog stage te lopen en het keuzeprogramma en de generieke vakken af te ronden. MBO Vakopleidingen hebben een duur van 1 jaar.

Duur en opzet van een MBO-programma

De duur van een MBO-programma varieert tussen de 3 en 12 maanden. Een programma bestaat uit een combinatie van modules, waarin steeds een onderwerp centraal staat. Deze module rond je af met een praktische toets of opdracht. Na afronding kun je verder studeren in een volledige, erkende MBO-opleiding, met vrijstelling voor de modules die je al volgde in het programma.

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!