Praktische informatie over Wft-PE

Heb je je Wft-diploma(‘s) op zak? Dan ben je verplicht om je vakkennis up-to-date te houden en je adviesbevoegdheid te behouden door middel van permanente educatie (Wft-PE). Met het behalen van een PE-examen toon je eenmaal per PE-periode aan dat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen in de markt en dat je je klanten op basis daarvan deskundig kunt adviseren. Ook voor je Wft-opleidingen en examens ben je bij NIBE-SVV aan het juiste adres. Wil je hier meer over weten? Bezoek dan onze open avond of bekijk ons webinar over dit onderwerp.

Webinar terugkijken

Op 4 oktober organiseerden wij een webinar over het Wft-PE examen. Heb je dit gemist? Geen nood. We hebben een opname gemaakt en sturen de link met plezier naar je toe.

Link aanvragen

Open avond

Wil je meer weten over onze Wft-PE-opleidingen? Meld je dan aan voor onze open avond op 11 oktober. Hier ontdek je alles over onze Wft-PE-opleidingen en kun je al je vragen stellen.

Meld je aan

Leerlijnen

Wordt nog ontwikkeld

Leerlijn aanvragen

Zorg dat je je Wft-PE-examen op tijd behaalt

Om je adviesbevoegdheid te behouden, is het van belang dat je voor het einde van de huidige PE-periode slaagt voor je Wft-PE-examen. De PE-periodes zijn als volgt:

  • Huidige PE-periode: 1 april 2022 t/m 31 maart 2025
  • Volgende PE-periode: 1 april 2025 t/m 31 maart 2028
 

Welk Wft-PE-diploma heb jij nodig?

Wil je weten welk Wft-PE-diploma voor jou vereist is? Dat kun je zien in het onderstaande Wft-vakbekwaamheidsstelsel. Dit stelsel heeft een modulaire opbouw: elke beroepskwalificatie bestaat uit een of meer modules. Naast kennis worden eisen gesteld aan competenties, vaardigheden en professioneel gedrag.

Wft-opbouw CDFD
Wft-opbouw CDFD

Bron: CDFD

Optimale voorbereiding

Natuurlijk wil je je optimaal op je PE-examen voorbereiden. Dat kun je bij ons op verschillende manieren doen. 

Wft Triple A

Voor de verplichte permanente educatie bieden wij een permanent actueel-tool, Wft Triple A. Als gebruiker van Wft Triple A houd je je vakkennis het hele jaar aantoonbaar op peil en leg je al een goede basis voor je Wft-PE-examen(s).

E-learning

Al onze Wft-PE-opleidingen worden in e-learning aangeboden. Deze e-learnings zijn volledig afgestemd op de toetstermen van de Wft-PE-examens. Zo weet je zeker dat de lesstof optimaal aansluit op het examen. Daarna biedt de e-learning je verschillende mogelijkheden om te oefenen met de lesstof:

  1. Aan het eind van elk artikel zijn een of twee oefenvragen opgenomen, zodat je direct kunt oefenen met de stof.
  2. Er zijn oefenexamens beschikbaar die representatief zijn voor het uiteindelijke examen. Je kunt de examens zo vaak maken als je wilt. De vragen die je te zien krijgt worden automatisch gegenereerd en kunnen dus per keer verschillen.
  3. Nadat je een oefenexamen hebt afgerond verschijnen die vragen automatisch in de memotrainer. Zo kun je onbeperkt blijven oefenen met deze vragen.

Weet je niet goed welke manier van voorbereiden het best bij je past? Bekijk dan het schema hieronder om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken.

 

Heb je vragen? Neem contact met ons op

Wil je meer weten over onze Wft-PE-opleidingen en -examens? Dan helpen onze opleidingsadviseurs je graag. Bel 035 – 7 506 155 of vul ons contactformulier in.
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!