ESMA-actualiteiten – Wwft en uitvoering

Piramidefraude

Bij piramidefraude worden schijnbaar succesvolle beleggingen aangeboden met een goed rendement. Het geld dat beleggers inleggen wordt echter niet geïnvesteerd maar verdwijnt in de zakken van de oplichter. Lees meer

Wet- en regelgeving ICBE's

Op Instellingen voor Collectieve Beleggingen in Effecten (ICBE's) zijn de nodige wet- en regelgeving van toepassing. Afhankelijk van de eigenschappen van het product wordt de belegging juridisch gekwalificeerd als een effect, een recht van deelneming in een ICBE, beleggingsobject of een ander financieel instrument. Deze kwalificatie bepaalt aan welke wettelijke eisen de informatieverstrekking moet voldoen. In dit artikel van de AFM vind je een lijst met aanbevelingen om aan die eisen te kunnen voldoen. Lees meer.

AFM vraagt aandacht voor transactiemonitoring

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) vraagt beheerders van beleggingsinstellingen om meer aandacht te besteden aan transactiemonitoring. Dat helpt hen bij het beter herkennen van ongebruikelijke transacties. De AFM stelt dat naar aanleiding van een analyse over de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering (Wwft) en de Sanctiewet (Sw). Lees meer

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!