ESMA-actualiteiten – Wwft en uitvoering

UBO-register schiet tekort

Er is op dit moment geen kwalitatief, hoogstaand, betrouwbaar en werkbaar UBO-register. Een gebrekkig UBO-register betekent veel extra werk en kosten voor financiële instellingen. Dit schrijven het Verbond, de NVB en de VBIN in een paper die ze onlangs naar de Ministeries van Economische Zaken en Klimaat, en Financiën hebben gestuurd. Lees meer.

Tegenstrijdigheden bij uitvoering Wwft

De Wwft verplicht financieel dienstverleners om veel gegevens van de klant te verzamelen en te onderzoeken, terwijl de AVG juist verbiedt om (te) veel gegevens te verzamelen. Daar zit een spanningsveld. Lees meer.

Hoe verifieer je de identiteit van je klant?

Een levensverzekeraar wilde niet uitkeren, omdat de verzekeringnemer weigerde zich te legitimeren, wat verplicht is onder de Wwft. De rechter was het deels met de verzekeraar eens. Lees meer.
 

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Ontwikkel jezelf met STAP

Met deze subsidieregeling van de overheid volg je opleidingen tot €1.000,- kosteloos óf krijg je €1.000,- korting. Voor welke opleiding vraag jij STAP-subsidie aan?