ESMA-actualiteiten – Nieuws van de toezichthouder

De afgelopen tijd vonden veel interessante veranderingen plaats. ESMA heeft haar Strategie 2023-2028 gepubliceerd. Als eerste resultaat van de strategie heeft ESMA haar jaarlijkse werkprogramma 2023 gepresenteerd, waarin zij bijzondere aandacht zal schenken aan duurzaamheid, technologische verandering en bescherming van particuliere beleggers.

Hieronder volgt een selectie van eerdere belangrijke berichten waaronder een nieuwe spotlight en een roadmap voor duurzame financiering.

Spotlight on Markets

Elke maand publiceert ESMA de nieuwsbrief ‘Spotlight on Markets’. Lees meer.

Roadmap voor duurzame financiering

ESMA heeft in februari 2022 de ‘Sustainable Finance Roadmap 2022-2024’ gepubliceerd. Een van de prioriteiten daarin is greenwashing en transparantie. Lees meer.

ESMA-verklaring over Oekraïne

Met een statement onderstreept ESMA haar bijdrage aan de maatregelen van de EU rond de oorlog in Oekraïne. Samen met de nationale toezichthouders houdt zij nauwgezet de impact van de Oekraïnecrisis op de financiële markten in de gaten. Voorop staat het belang van een transparante en tijdige informatievoorziening richting de beleggers. Lees meer.

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Ontwikkel jezelf met STAP

Met deze subsidieregeling van de overheid volg je opleidingen tot €1.000,- kosteloos óf krijg je €1.000,- korting. Voor welke opleiding vraag jij STAP-subsidie aan?