ESMA-actualiteiten – Nieuws van de toezichthouder

De afgelopen tijd vonden veel interessante veranderingen plaats, zowel op maatschappelijk gebied als op het gebied van wet- en regelgeving. We selecteerden de belangrijkste berichten waaronder uitbestedings- en gedragsrisico’s, risico’s bij PFOF, uitbesteding naar de cloud en gevolgen van de coronacrisis.

Spotlight on Markets

Elke maand publiceert ESMA de nieuwsbrief ‘Spotlight on Markets’. Lees meer.

ESMA waarschuwt voor risico’s bij PFOF

ESMA waarschuwt ondernemingen en beleggers voor risico’s bij payment for order flow (PFOF). PFOF, vaak in gebruik bij zogenoemde zero-commission/neobrokers, zorgt voor de onwenselijke prikkel bij een beleggingsonderneming om de partij te selecteren die de hoogste vergoeding betaalt in plaats van de partij die de orders van de beleggers het beste kan uitvoeren. PFOF is in Nederland verboden. Lees meer.

Nieuwe EU-richtsnoeren voor beheersing risico’s bij uitbesteding naar de cloud

Met nieuwe richtsnoeren wijst Europees toezichthouder ESMA financiële ondernemingen op de beheersing van risico’s bij uitbesteding aan aanbieders van clouddiensten. De richtsnoeren helpen bij het identificeren, adresseren en monitoren van risico’s. Zij gelden vanaf 31 juli 2021 voor nieuwe of aangepaste overeenkomsten en vanaf 31 december 2021 voor bestaande contracten. Lees meer.

ESMA verwacht van effectenuitgevende instellingen duidelijkheid over gevolgen coronacrisis

De gevolgen van de coronacrisis moeten duidelijk zijn opgenomen in hun halfjaarlijkse verslaggeving. ESMA deelt haar verwachtingen in een uitgebreide verklaring. Daarin staan belangrijke toelichtingsvereisten waaraan ondernemingen moeten voldoen. De AFM onderschrijft de verwachtingen van ESMA. Lees meer.

Be relevant, keep the change

Hulp bij keuze Wft-PE Examen

Welk Wft-PE examen jij moet halen check je via onze tool

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.