ESMA Essentials - Thema: Duurzaam

Wat is de invloed van verduurzaming op het productontwikkelingsproces van banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen en -instellingen? Hoe kan risicomanagement bijdragen aan focus? En hoe kun je als financieel professional zelf bijdragen aan duurzaamheid?

Roadmap voor duurzame financiering

ESMA heeft in februari 2022 de ‘Sustainable Finance Roadmap 2022-2024’ gepubliceerd. Een van de prioriteiten daarin is greenwashing en transparantie. Lees meer.

Financiële sector levert bijdrage Klimaatakkoord

Binnen de duurzaamheidsdoelstellingen van de Europese Commissie is een sleutelrol weggelegd voor banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen en -instellingen. Dat de sector deze rol serieus neemt, blijkt wel uit de site Klimaatcommitment.nl. Lees meer.

Duurzaamheid en productontwikkeling

Wat is de invloed van verduurzaming op het productontwikkelingsproces van banken en verzekeraars? Welke eisen worden er vanuit Europa gesteld aan productontwikkeling en wat staat ons te wachten? Mr. Christian Wulf, knowhowmanager bij Hart Advocaten, licht het toe in dit artikel. Lees meer.

Meer transparantie over duurzaamheid bij beleggen

De nieuwe EU-verordening Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) moet zorgen voor meer transparantie over duurzaamheid bij beleggen en beleggingsadvies. Hoe? Lees meer.

Whitepaper ABCDuurzaam

In deze whitepaper belichten experts die werkzaam zijn bij banken, verzekeraars, tussenpersonen en DNB de enorme impact van verduurzaming op de financiële sector. De whitepaper is tot stand gekomen in samenwerking met een uitgebreide redactieraad van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen. Lees meer.

Webinar: ‘Klimaatverandering, een kwestie van goed risicomanagement?’ 

Tijdens het webinar van 22 maart  jl. ging Jeanette Hadderingh (directeur NIBE-SVV) in gesprek met dr. Ir. René Doff over soorten klimaatrisico’s, balans en scenario’s, reactief zijn en de verschillende rollen. Bekijk de webinar.

Be relevant, keep the change

Schrijf je in voor de Nieuwsbreak

Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Ontwikkel jezelf met STAP

Met deze subsidieregeling van de overheid volg je opleidingen tot €1.000,- kosteloos óf krijg je €1.000,- korting. Voor welke opleiding vraag jij STAP-subsidie aan?