ESMA Essentials – AFM berichten

We selecteerden een aantal berichten van de AFM in het kader van voorwetenschap, beleggingsrisico’s in reclame-uitingen, uitbestedingsrisico’s, turbo’s en vragen rond de coronacrisis.

Best practices voor uitgevende instellingen over omgaan met voorwetenschap

De AFM heeft haar best practices voor beursgenoteerde ondernemingen over omgaan met voorwetenschap aangevuld. Deze bevatten nu ook best practices over het samenstellen van de insiderlijst, de toegang tot voorwetenschap en de omgang met voorwetenschap bij de samenwerking met derden. De aanvullingen zijn samengesteld op basis van interviews met marktpartijen. Lees meer.

Beleggingsrisico’s in reclame-uitingen onvoldoende belicht

De AFM wijst ondernemingen op de verplichting om in reclames tegenover de voordelen ook aan te geven wat de mogelijke risico’s zijn. Lees meer.

Beheersing uitbestedingsrisico’s in asset management sector moet beter

Ondernemingen in de asset management sector moeten vaart maken om de risico’s van het uitbesteden van activiteiten te beheersen. Hoewel de AFM verbetering ziet, zijn er nog zorgpunten die de stabiliteit en de continuïteit van de sector in gevaar kunnen brengen. Lees meer.

Betere bescherming beleggers tegen risico’s van turbo’s

Het aanbod van turbo’s aan Nederlandse retailbeleggers wordt aan banden gelegd. Met ingang van 1 oktober 2021 is er een hefboombeperking, een verplichte risicowaarschuwing en een verbod op handelsbonussen. Daarmee wil de AFM particuliere beleggers beter beschermen tegen de risico’s van turbo’s. Lees meer.

AFM informeert periodiek over ontwikkelingen rond coronacrisis

Vanwege de impact van de coronacrisis op de markt informeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) periodiek beheerders van beleggingsinstellingen en icbes over relevante vragen en ontwikkelingen. Deze berichten heeft de AFM samengevoegd in een pdf. Lees meer.

Be relevant, keep the change

Hulp bij keuze Wft-PE Examen

Welk Wft-PE examen jij moet halen check je via onze tool

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.