Personenschade Licht Letsel: Aansprakelijkheid en Schadebehandeling

Module uit de Leergang Personenschade Licht Letsel

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 1.896,50

Duur

1 maand

Eerstvolgende startdatum

07-09-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze opleiding raak je in korte tijd vertrouwd met de aandachtsgebieden aansprakelijkheid en schadebehandeling binnen het schadebehandelingsproces van licht letsel. Je verkrijgt veel inzicht in de wet- en regelgeving die van toepassing is op dit vakgebied. Ook verdiep je je in onderwerpen als rechtsbijstand en fraude. Na afloop kun je het schadebehandelingsproces rondom aansprakelijkheid correct afhandelen. Deze opleiding van NIBE-SVV is onderdeel van de complete Leergang Personenschade Licht Letsel.

Vrijstellingen

Deze opleiding kun je inbrengen in de volledige Leergang Personenschade Licht Letsel van NIBE-SVV. De leergang is opgezet en wordt geactualiseerd in nauw overleg met de Adviesraad Leergangen Letselschade.

Jouw loopbaan

Deze opleiding is ontwikkeld voor belangenbehartigers, schadebehandelaars of -regelaars met als focus personenschade licht letsel. Je bent werkzaam bij een aansprakelijkheids- of rechtsbijstandverzekeraar, schaderegelings- of expertisebureau, makelaar of tussenpersoon. Je wilt je graag op een praktijkgerichte manier ontwikkelen op het gebied van aansprakelijkheid en schadebehandeling.

Wil je je na het volgen van deze opleiding verder verdiepen in licht letsel? Dan raden we je aan de hele Leergang Personenschade Licht Letsel te volgen.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat je kennis, inzicht en vaardigheden ontwikkelt die je nodig hebt om het schadebehandelingsproces omtrent aansprakelijkheid optimaal in te vullen. Je verkrijgt inzicht in alle relevante wet- en regelgeving op dit gebied. Zo behandel je schadevergoedingsrecht, verkeersrecht en OVS, en Artikel 185 Wegenverkeerswet. Ook besteden wij aandacht aan rechtsbijstand en fraude. Je wordt begeleid door ervaren praktijkdocenten. Daarnaast is de opleiding zeer praktijkgericht en toegankelijk.

Vooropleiding

Wij gaan ervan uit dat je minimaal MBO-werk- en -denkniveau hebt. Ook bouwen wij voort op algemene kennis van financiële dienstverlening.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 1 maand. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 9 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.