Rechtwijzer

Compacte en boeiende opleiding over juridische aspecten in het bankwezen

Studiebelasting

75

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Vanaf prijs

€ 535,00

Duur

1 maand

Eerstvolgende startdatum

September 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werk je bij een bank en wil je je verdiepen in de juridische aspecten van de relatie tussen de bank en de particuliere of zakelijke cliënt? Dan is deze opleiding de juiste keuze voor jou. Na afloop van deze aantrekkelijke opleiding heb je alle juridische basiskennis die nodig is om als volwaardig professional bij een bank te kunnen functioneren. De praktijkgerichte aanpak zorgt ervoor dat je alles wat je leert direct kunt toepassen in je praktijk. Dat maakt deze opleiding van NIBE-SVV zo aantrekkelijk.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor relatiebeheerders, en commercieel en administratief medewerkers (met en zonder klantcontact) die voor hun werk op de hoogte moeten zijn van actuele regelgeving.

Doel en opzet

In deze opleiding Rechtwijzer leer je de juridische aspecten van de relatie bank-cliënt te overzien. Na afloop van deze interessante opleiding ken je de juridische basiskenmerken van de particuliere en de zakelijke cliënt. Ook ben je op de hoogte van de antiwitwaswetgeving en weet je welke gedragscodes van toepassing zijn op banken en wanneer de Algemene Bankvoorwaarden (ABV) van toepassing zijn.

Deze opleiding wordt aangeboden via e-learning. In de online leeromgeving kun je oefenen met veelvoorkomende praktijksituaties en ondersteunende vakmaterie aan de hand van cases en leerteksten die je online kunt bestuderen en eventueel kunt printen. Met deze praktijkgerichte, zeer toegankelijke aanpak word je uitstekend voorbereid op de toets.

Vooropleiding

Uitgangspunt voor deze opleiding is dat je beschikt over kennis en ervaring op MBO-niveau. Enige bekendheid met de bancaire praktijk is aan te bevelen.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 1 maand. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 7 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.