Personenschade Algemeen

Verdiep je in de basis van de afhandeling van personenschade

Studiebelasting

80

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Duur

4 maanden

Eerstvolgende startdatum

December 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze opleiding leer je het vorderingsrecht bij letsel of overlijden beoordelen. Daarnaast ga je aan de slag met wie er volgens het vorderingsrecht aanspraak kunnen maken op een schadevergoeding. Een van de onderdelen is het berekenen van de schade voor de diverse categorieën van slachtoffers. Dit bereken je met behulp van verschillende berekeningsmethoden, bijvoorbeeld de periodieke afrekening. Hierbij komen kapitalisatie en fiscale gevolgen aan de orde. Ook worden sociale verzekeringen behandeld die relevant zijn voor de personenschaderegeling. Kortom: met deze opleiding ontwikkel je de elementaire kennis die je nodig hebt om de betrokkenen bij personenschade te helpen.

Jouw loopbaan

Deze opleiding leert je de regeling van letselschade. De opleiding is ontwikkeld voor medewerkers bij verzekeraars, letselschade-, schaderegelings- of expertisebureaus, makelaars of assurantietussenpersonen, die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van letselschade.

Wil je je na het volgen van deze opleiding verder ontwikkelen binnen de letselschade? Dan is de Leergang Personenschade Licht Letsel wellicht iets voor jou. Daarnaast is de opleiding ook geschikt als voorbereiding op het specialisme letselschadebehandeling. Dit specialisme kun je bereiken door de Leergang Personenschade Zwaar Letsel te volgen.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met de algemene basiskennis die noodzakelijk is bij het afhandelen van personenschade. Zo ga je aan de slag met het vorderingsrecht, arbeidsongeschiktheid en schaderegelingen. Je ontwikkelt gedegen kennis en bent in staat een eenvoudige schaderegeling succesvol uit te voeren. Hierbij is het ook van belang dat je meer weet van het berekenen van toekomstschade en de regelingen en wetgeving omtrent personenschade. De opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren docenten uit de praktijk.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 4 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

E-learning

Je volgt het programma via e-learning. Hierbij studeer je online in je eigen tijd en in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.