Als je geen ellende wilt, ga dan niet met mij op stap. Het is onze laatste vakantiedag en we zitten in Zuid-Duitsland. Na een lange dag rijden belanden we eindelijk in ons hotel. We zijn gaar en willen zo snel mogelijk iets eten, dus besluiten we naar het eerste het beste restaurant te gaan. Gelukkig voor mij hebben ze meerdere vegetarische gerechten op het menu. Er wordt wat gemopperd door mijn reisgenoten. “Het is echt zo’n alternatieve tent,” zeggen ze, maar ik ben tevreden. Ik bestel de vegetarische Gröstl. Het klinkt lekker en past precies bij wat ik zoek.
Het eten smaakt fantastisch, en ik ben in de wolken. "Dit is geweldig! Hoe kunnen ze vegetarisch spek zo goed laten smaken?" Ik heb geen idee hoe écht spek smaakt, maar dit vegetarisch alternatief is buitengewoon. Nog nooit heb ik zoiets geproefd. Na het eten besluit ik de serveerster te vragen waar ik dit fantastische vegetarische spek kan kopen. Misschien kunnen we nog even langs de supermarkt rijden, dacht ik, om het mee naar huis te nemen.
Tot mijn grote verbazing kijkt de serveerster me glimlachend aan en zegt: “Oh, dit gerecht komt in twee varianten, en u had de versie met echt spek.”
Daar zit je dan. Vegetarische Gröstl, zei je? Niet dus.
Wil je na het verhaal van Els meer te weten komen over verzekeren? Kijk dan bij de volgende opleidingen: