ESMA-actualiteiten – Compliance

Onderzoek ESMA: Vooruitgang in MiFID-toezicht op compliancefunctie

ESMA heeft onderzocht hoe de nationale autoriteiten het toezicht hebben ingevuld met betrekking tot de compliancefunctie bij ondernemingen die onder MiFID I vallen. Zo heeft ESMA gekeken hoe de AFM het functioneren van de compliancefunctie controleert, bijvoorbeeld door een toezichtonderzoek uit te voeren. De toetsing in 2022 is een vervolg op de peer review uit 2017. Lees meer

Whitepaper ‘Compliance, een vak in beweging’

Het compliancevak is én blijft flink in beweging. Daarom is het ook tijd voor een nieuwe Compliance Whitepaper. Hierin belichten diverse vakspecialisten onder andere de opwaardering van de compliancefunctie en de verschillende specialisaties die ontstaan. Deze whitepaper is tot stand gekomen met een uitgebreide redactieraad onder redactie van prof. dr. Rob Schotman (UvA Academie voor Bank en Verzekeringen). Je kunt de whitepaper gratis aanvragen. Lees meer.

Drieluik leergang CCO

In het drieluik ‘Wat zijn de ervaringen met de leergang Certified Compliance Officer (CCO)’ delen vakgenoten hun impressies. Alle geïnterviewden zijn betrokken bij het incompanyopleidingsprogramma dat Rabobank medewerkers aanbiedt.

Deel 1:  Lusine over haar ervaringen met de leergang CCO
Deel 2: José en Dewi over hun ervaringen met de leergang CCO
Deel 3: 2 bevlogen docenten over hun ervaringen met de leergang CCO

Alle compliance artikelen

Benieuwd naar alle compliance kennisartikelen en het laatste nieuws? Ga direct naar de overzichtspagina.

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!