ESMA Essentials

Moet je aan de ESMA-eisen voldoen en/of wil je je certificering bij DSI behouden? Zorg er dan voor dat je aantoonbaar Permanent Vakbekwaam bent. Onze ESMA Essentials bevat korte achtergrondartikelen voor professionals die bij NIBE-SVV één of meerdere Permanent Vakbekwaam-programma’s doorlopen.

Dit is een aanvulling op je e-learning Permanent Vakbekwaam. Hier vind je links naar de belangrijkste recente actualiteiten op het gebied van ESMA/MiFID, Effecten, Vermogen en Compliance. Zo blijf je doorlopend op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Nieuws toezichthouder

De afgelopen tijd vonden veel interessante veranderingen plaats, zowel op maatschappelijk gebied als op het gebied van wet- en regelgeving. We selecteerden de belangrijkste berichten waaronder uitbestedings- en gedragsrisico’s, risico’s bij PFOF, uitbesteding naar de cloud en gevolgen van de coronacrisis.

Lees meer

ESMA en Compliance

Op 7 juni 2021 zijn de nieuwe ESMA richtsnoeren voor compliance functies in werking getreden. Vaardigheden, kennis en ervaring zijn de nieuwe eis. DSI heeft de wijzigingen op een rij gezet.

Lees meer

Duurzaam

Wat is de invloed van verduurzaming op het productontwikkelingsproces van banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen en -instellingen? Hoe kan risicomanagement bijdragen aan focus? En hoe kun je als financieel professional zelf bijdragen aan duurzaamheid? 

Lees meer

AFM berichten

Wat is de invloed van verduurzaming op het productontwikkelingsproces van banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen en -instellingen? Hoe kan risicomanagement bijdragen aan focus? En hoe kun je als financieel professional zelf bijdragen aan duurzaamheid? 

Lees meer

Market WatchAFM berichten

In deze nieuwsbrief biedt AFM verdieping bij actuele onderwerpen en ontwikkelingen op de kapitaalmarkten zoals MAR, MiFID II en transactierapportage. 
In editie 3 kijkt de AFM o.a. naar de risico’s van beleggingsbeslissingen die gemaakt worden door beïnvloeding via social media. Editie 4 staat stil bij het voorkomen en tijdig signaleren van marktmisbruik. 

Lees meer

FATF waarschuwingslijsten

De FATF heeft twee documenten gepubliceerd waarin wordt gewezen op landen met tekortkomingen in hun systeem ter bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering. 

Lees meer

Integriteit

Heeft groepsdruk invloed op uw integriteit? Lees er meer over in het artikel van Integriteit expert Caroline Schoone. En De Nederlandsche Bank heeft enkele aandachtspunten t.a.v. de SIRA en de compliance- en auditfunctie gepubliceerd. Dit naar aanleiding van een onderzoek naar het integriteitsbeleid van een aantal trustkantoren.

Lees meer

PV-programma’s

Ben je gecertificeerd en geregistreerd in een van de DSI-registers? Dan had je tot 1 januari 2021 de tijd om een Permanent Vakbekwaam-programma 2020 te doorlopen. Daarmee behoud je je certificering bij DSI. Heb je je PV 2020 nog niet behaald? Dan heb je tot 1 december 2021 de tijd om dit programma in te halen. Neem voor het inhalen van het PV-programma 2020 contact op met onze opleidingsadviseurs via 035- 7 506 155.

Be relevant, keep the change

Hulp bij keuze Wft-PE Examen

Welk Wft-PE examen jij moet halen check je via onze tool

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.