ESMA Essentials

Moet je aan de ESMA-eisen voldoen en/of wil je je certificering bij DSI behouden? Zorg er dan voor dat je aantoonbaar Permanent Vakbekwaam bent. Onze ESMA Essentials bevat korte achtergrondartikelen voor professionals die bij NIBE-SVV één of meerdere Permanent Vakbekwaam-programma’s doorlopen.

Dit is een aanvulling op je e-learning Permanent Vakbekwaam. Hier vind je links naar de belangrijkste recente actualiteiten op het gebied van ESMA/MiFID, Effecten, Vermogen en Compliance. Zo blijf je doorlopend op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Nieuws toezichthouder

De afgelopen tijd vonden veel interessante veranderingen plaats, zowel op maatschappelijk gebied als op het gebied van wet- en regelgeving. We selecteerden de belangrijkste berichten.

Lees meer

PV-programma’s 2022 gestart!

Ben je gecertificeerd en geregistreerd in een van de DSI-registers? Dan heb je tot 31 december 2022 de tijd om een Permanent Vakbekwaam-programma 2022 te doorlopen. Daarmee behoud je je certificering bij DSI. Heb je je PV 2021 nog niet behaald? Dan heb je tot 1 juli 2022 de tijd om dit programma in te halen. Neem voor het inhalen van het PV-programma 2021 contact op met onze opleidingsadviseurs via 035- 200 4575.

Sancties 

Volg hier het laatste sanctienieuws. 

Lees meer

Wwft en uitvoering

Naast het vaststellen van de identiteit van de klant en een soms diepgravend cliëntonderzoek, ben je ook verplicht om de privacy van diezelfde klant te respecteren. Dit kan weerstand oproepen bij klanten.

Lees meer

Duurzaam

Wat is de invloed van verduurzaming op het productontwikkelingsproces van banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen en -instellingen? Hoe kan risicomanagement bijdragen aan focus? En hoe kun je als financieel professional zelf bijdragen aan duurzaamheid? 

Lees meer

AFM berichten

We selecteerden dit keer berichten over de 2022 agenda, de nieuwe Trendzicht en de signalenmonitor.

Lees meer

AFM Market Watch

In deze nieuwsbrief biedt AFM verdieping bij actuele onderwerpen en ontwikkelingen op de kapitaalmarkten. Editie 5 geeft een overzicht van de Nederlandse SPAC-markt inclusief de risico’s en het toezicht daarop.

Lees meer

FATF waarschuwingslijsten

De FATF heeft twee documenten gepubliceerd waarin wordt gewezen op landen met tekortkomingen in hun systeem ter bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering. 

Lees meer

Be relevant, keep the change

Schrijf je in voor de Nieuwsbreak

Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Ontwikkel jezelf met STAP

Met deze subsidieregeling van de overheid volg je opleidingen tot €1.000,- kosteloos óf krijg je €1.000,- korting. Voor welke opleiding vraag jij STAP-subsidie aan?