ESMA Essentials

Moet je aan de ESMA-eisen voldoen en/of wil je je certificering bij DSI behouden? Zorg er dan voor dat je aantoonbaar Permanent Vakbekwaam bent. Onze ESMA Essentials bevat korte achtergrondartikelen voor professionals die bij NIBE-SVV één of meerdere Permanent Vakbekwaam-programma’s doorlopen.

Dit is een aanvulling op je e-learning Permanent Vakbekwaam. Hier vind je links naar de belangrijkste recente actualiteiten op het gebied van ESMA/MiFID, Effecten, Vermogen en Compliance. Zo blijf je doorlopend op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Nieuws toezichthouder

De afgelopen tijd vonden veel interessante veranderingen plaats, zowel op maatschappelijk gebied als op het gebied van wet- en regelgeving. We selecteerden de belangrijkste berichten.

Lees meer

Sancties 

Volg hier het laatste sanctienieuws. 

Lees meer

Wwft en uitvoering

Naast het vaststellen van de identiteit van de klant en een soms diepgravend cliëntonderzoek, ben je ook verplicht om de privacy van diezelfde klant te respecteren. De brancheorganisaties hebben onlangs door middel van een paper aan de bel getrokken bij de ministeries over het gebrekkige UBO-register.

Lees meer

Whitepaper ‘Compliance, een vak in beweging’

Het compliancevak is én blijft flink in beweging. Daarom is het ook tijd voor een nieuw Compliance Whitepaper. Hierin belichten diverse vakspecialisten onder andere de opwaardering van de compliancefunctie en de verschillende specialisaties die ontstaan. Dit whitepaper is tot stand gekomen met een uitgebreide redactieraad onder redactie van prof. dr. Rob Schotman (UvA Academie voor Bank en Verzekeringen). Je kunt het whitepaper gratis aanvragen.

Lees meer

Duurzaam

Wat is de invloed van verduurzaming op het productontwikkelingsproces van banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen en -instellingen? Hoe kan risicomanagement bijdragen aan focus? En hoe kun je als financieel professional zelf bijdragen aan duurzaamheid? 

Lees meer

AFM berichten

We selecteerden dit keer berichten over onder andere de Wijzigingswet Financiële Markten 2022 en de signalenmonitor.

Lees meer

FATF waarschuwingslijsten

De FATF heeft twee documenten gepubliceerd waarin wordt gewezen op landen met tekortkomingen in hun systeem ter bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering. 

Lees meer

PV-programma’s 2022

Ben je gecertificeerd en geregistreerd in een van de DSI-registers? Dan heb je tot 31 december 2022 de tijd om een Permanent Vakbekwaam-programma 2022 te doorlopen. Vergeet niet na afronding om je certificaat te downloaden! Begin 2023 starten weer de nieuwe PV-programma’s.

Lees ook wat bijvoorbeeld de consequenties zijn bij het niet op tijd halen van je PV voor je DSI-certificering. Lees verder.
 

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Ontwikkel jezelf met STAP

Met deze subsidieregeling van de overheid volg je opleidingen tot €1.000,- kosteloos óf krijg je €1.000,- korting. Voor welke opleiding vraag jij STAP-subsidie aan?