ESMA Essentials

Moet je aan de ESMA-eisen voldoen en/of wil je je certificering bij DSI behouden? Zorg er dan voor dat je aantoonbaar Permanent Vakbekwaam bent. Onze ESMA Essentials bevat korte achtergrondartikelen voor professionals die bij NIBE-SVV één of meerdere Permanent Vakbekwaam-programma’s doorlopen.

Dit is een aanvulling op je e-learning Permanent Vakbekwaam. Hier vind je links naar de belangrijkste recente actualiteiten op het gebied van ESMA/MiFID, Effecten, Vermogen en Compliance. Zo blijf je doorlopend op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Nieuws toezichthouder

De afgelopen tijd vonden veel interessante veranderingen plaats, zowel op maatschappelijk gebied als op het gebied van wet- en regelgeving. We selecteerden de belangrijkste berichten.

Lees meer

Sancties 

Volg hier het laatste sanctienieuws. 

Lees meer

Wwft en uitvoering

Naast het vaststellen van de identiteit van de klant en een soms diepgravend cliëntonderzoek, vraagt de AFM aandacht voor transactiemonitoring en piramidefraude.

Lees meer

Duurzaam

Wat is de invloed van verduurzaming op het productontwikkelingsproces van banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen en -instellingen? En hoe kun je als financieel professional zelf bijdragen aan duurzaamheid?

Lees meer

AFM-berichten

Het rapport ‘State of the Capital Markets’ en de Market Watch Editie 9 over Circuit breakers en handelsonderbrekingen is verschenen. In de nieuwe Market Watch zet de AFM uiteen wie welke rol speelt in tijden van onrust op de financiële markten, en welke mechanismen in werking treden om de ordentelijke handel te waarborgen.

Lees meer

FATF waarschuwingslijsten

De FATF publiceert documenten waarin wordt gewezen op landen met tekortkomingen in hun systeem ter bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering. 

Lees meer

Compliance

Duik dieper in de complexe en cruciale wereld van compliance met onze verzameling kennisartikelen. Van onderzoek naar de compliancefunctie tot een CCO-drieluik. Ontdek nu de artikelen en best practices die interessant zijn voor elke professional werkzaam in de financiële dienstverlening.

Lees meer

Voltooi je PV 2023 en blijf vakbekwaam

Ben je gecertificeerd en geregistreerd in een van de DSI-registers? Dan heb je tot 31 december 2023 de tijd om een Permanent Vakbekwaam-programma 2023 te doorlopen. Vergeet niet na afronding om je certificaat te downloaden! Begin 2024 starten weer de nieuwe PV-programma’s.

Wat zijn de consequenties bij het niet-afronden van je PV voor je DSI-certificering? Lees hier verder.

Sinds juli 2023 is er voor elke gecertificeerde professional een DSI-certificaat. Lees hier verder.

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!