Nieuw webinar op 29 mei: ‘De auto die in de liftschacht reed’


Een automobiliste die met haar voertuig ondersteboven in een liftschacht van een parkeergarage belandt. Het gebeurde eerder dit jaar in Oosterwolde. De vrouw is door een gesloten roldeur gereden en omdat autolift beneden stond, duikelde ze met het voertuig voorover. Het duurde enige tijd voordat de brandweer de vrouw uit die benarde positie kon bevrijden.

Het bizarre schadegeval is onderwerp van ons nieuwe webinar ‘De auto die in de liftschacht reed’. Het webinar, onderdeel van de succesvolle reeks Focus op Vakmanschap, wordt live uitgezonden op maandagavond 29 mei van 20.30 tot 21.15 uur.

Te gast dit keer is ‘onze eigen’ Dik van Velzen, hoofdredacteur van het verzekeringsvakblad de Beursbengel en senior programmamanager bij NIBE-SVV. Uitgaande van verschillende scenario’s belicht hij de mogelijke verzekeringsvragen die deze unieke casus zo boeiend maken.

Hoe kan een automobilist bij een gesloten roldeur toch de liftschacht inrijden? Zo’n deur is er juist om te voorkomen dat zoiets gebeurt. Is hier sprake van een constructiefout? Aangezien de autolift onderdeel is van een appartementencomplex, lijkt het er in ieder geval op dat de eigenaar van het complex aansprakelijk is: risicoaansprakelijkheid voor schade door opstallen. Dat neemt niet weg dat er ook sprake is van eigen schuld aan de kant van de bestuurster. Zij had natuurlijk vóór de roldeur moeten stoppen. Hoe kan deze complexe casus worden opgelost?

Programma webinar

  • Risicoaansprakelijkheid gebrekkige opstallen
  • Relatie met hangmatarrest
  • Gebouwenverzekering en aansprakelijkheidsverzekering VvE
  • Beperking recht van subrogatie 

Datum en tijd

29 mei van 20.30 tot 21.15 uur

Aanmelden webinar ‘De auto die in de liftschacht reed’ 

Aanmelden webinar


Focus op vakmanschap: webinarreeks van NIBE-SVV

Vorig jaar zijn we van start gegaan met de webinarreeks ‘Focus op Vakmanschap’. Met gemiddeld 1130 views per webinar en een gemiddelde waardering van 8,3 mogen we spreken van een groot succes. Daarom zetten we deze reeks dit jaar voort. Zo bieden wij u opnieuw een uitgelezen kans om online en vanaf uw eigen locatie de ontwikkelingen in uw vakgebied te volgen.
 
Tijdens de live webinars worden relevante thema’s behandeld door professionals, hoogleraren en auteurs uit de financiële dienstverlening. De webinars zijn op elk device te volgen, verschaffen nieuwe inzichten, bieden interactie en ondersteunen u in uw vakontwikkeling. Mocht u toch even van uw plek moeten, dan kunt u eenvoudig pauzeren. Als het tijdstip überhaupt niet uitkomt, kunt u het webinar later on demand terugkijken. De webinars bieden overigens ook een mooie aanleiding om met vakgenoten in gesprek te gaan over de actuele ontwikkelingen in het vakgebied. Dat noemen wij in één woord verantwoord.

Webinar 8

Eigenrisicodragen: Ziektewet
Bekijk het webinar

Webinar 7

Welke zorgplicht heeft u als financieel planner?
Bekijk het webinar

Webinar 6

Pensioen in eigen beheer
Bekijk het webinar

Webinar 5

Doorlopende dienstverlening: zorgplicht of -kans
Bekijk het webinar

Webinar 4

Risicomanagement: van risicobeheersing naar waardecreatie
Bekijk het webinar

Webinar 3

WGA 2017: slapeloze nachten door sociale zekerheid
Bekijk het webinar

Webinar 2

Bancaire vaardigheden en competenties in 2020.
Bekijk het webinar

Webinar 1

Kraanongeluk in Alphen aan den Rijn.
Bekijk het webinar

Onze website maakt gebruik van cookies.