Webinars

Webinars

Webinar: ‘Wat moet je nou toch met provisie?’

Datum en tijd

Maandag 4 juni 2018 van 20.30 tot 21.15 uur

Gastspreker

Dik van Velzen
Senior Programmamanager NIBE-SVV

Programma
Provisie is hét gespreksonderwerp binnen de verzekeringsbranche en levert pittige discussies op tussen voor- en tegenstanders. Niet voor niets staat dit thema dit jaar op de politieke agenda. Dat de gemoederen zo hoog oplopen is begrijpelijk. Dat zal duidelijk worden wanneer u het webinar op 4 juni volgt.

Gastspreker Dik van Velzen, Senior Programmamanager van NIBE-SVV, legt uit wat we onder provisie moeten verstaan en behandelt de discussiepunten rond dit onderwerp. Denk aan het provisieverbod dat is ingevoerd en de vraag of een intermediair zijn klant moet vertellen hoeveel provisie hij van de verzekeraar ontvangt. Ook deelt hij zijn eigen visie, onder meer over de invloed van de IDD, en zijn toekomstverwachtingen. Gaat de provisie op termijn verdwijnen? Daar heeft hij een duidelijk standpunt over. Kortom: wat moet je nou toch met provisie?

Volg het webinar en u bent op de hoogte van de actuele stand van zaken rond de provisie. En heeft u nog vragen, dan geeft Dik van Velzen daar antwoord op.

  • Wat is provisie?
  • Waarom alle discussies?
  • De relatie tussen provisie en advies
  • Actieve provisietransparantie
  • Moet de wetgever zich daarmee bemoeien?
  • Gelijkstelling fiscale aftrekbaarheid advies- en bemiddelingskosten met premie

Terugkijken webinar

Webinar terugkijken

Verder verdiepen in verzekeringen en waardevolle adviezen kunnen geven? Kijk dan eens bij de volgende opleidingen of publicaties:

Relevante opleidingen

Relevante publicaties

Het webinar ‘Wat moet je nou toch met provisie?’ maakt deel uit van de reeks ‘Focus op Vakmanschap’. Vooral vanwege het interactieve karakter – er is gelegenheid om gedurende de live-uitzending vragen te stellen – worden onze webinars goed bekeken. Op een ander tijdstip zijn ze on demand terug te kijken.

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!