Webinars

Webinars

Webinar: ‘Pensioenactualiteiten: ondernemers en werknemers’

Op het gebied van pensioenen voor ondernemers en werknemers zijn er verschillende ontwikkelingen. Wat is de laatste stand van zaken? Wat gaat er (mogelijk) veranderen? Dat staat centraal in het NIBE-SVV-webinar ‘Pensioenactualiteiten: ondernemers en werknemers’ van 22 januari 2018.

In dit webinar gaat fiscaal jurist Gerard Staats onder andere in op de wijzigingen in de regeling om de pensioenopbouw voor dga’s in eigen beheer te beëindigen. Ook besteedt hij aandacht aan de verhoging van de AOW-leeftijd, mogelijkheden voor werknemers die langer willen doorwerken en de bijzondere fiscale mogelijkheden in het kader van ouderenbeleid in de laatste jaren voor pensionering. Tot slot blikt Gerard kort vooruit naar het door het kabinet aangekondigde nieuwe pensioenstelsel en de mogelijke impact daarvan op bestaande regelingen.

Het webinar ‘Pensioenactualiteiten: ondernemers en werknemers’ maakt deel uit van de succesvolle reeks ‘Focus op Vakmanschap’. Vooral vanwege het interactieve karakter – er is gelegenheid om gedurende de live-uitzending vragen te stellen – worden onze webinars goed bekeken. Op een ander tijdstip zijn ze on demand  terug te kijken.

Programma webinar
Onderwerpen in dit webinar over pensioenen:

  • Stand van zaken afschaffing pensioen in eigen beheer voor dga’s.
  • Verhoging AOW-leeftijd naar 68 jaar.
  • Fiscale mogelijkheden ouderenbeleid in laatste jaren voor pensionering.
  • Wet Verbeterde Premieregeling (doorbeleggen na pensionering).
  • Kabinetsplannen nieuw pensioenstelsel.

Gastspreker
Dr. Gerard Staats
Fiscaal jurist aan Fiscaal Instituut van de Universiteit van Tilburg en Senior Manager Bureau Vaktechniek bij BDO Accountants & Belastingadviseurs

Datum en tijd
22 januari 2018 van 20.30 tot 21.15 uur

Terugkijken webinar

Webinar terugkijken

Wilt u zich verder verdiepen in pensioenen? Kijk dan eens bij de volgende opleidingen of publicaties:

Relevante opleiding

Relevante publicaties

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!