Webinar: ‘Pensioen in eigen beheer’

Voor de ruim 150.000 directeur-grootaandeelhouders (dga’s) in Nederland is het vanaf 1 januari 2017 niet meer mogelijk een pensioen op te bouwen via hun BV. Dga’s met een bestaande pensioenregeling in hun BV krijgen drie mogelijkheden: afkopen met belastingkorting, omzetten in een spaarregeling of de pensioenregeling in de BV laten waarbij niets nieuws meer wordt opgebouwd.

Hét webinar over pensioen dga

Tijdens het webinar gaat fiscaal jurist Gerard Staats onder andere in op de mogelijke gevolgen van elke keuze. Gerard is senior manager op het Bureau Vaktechniek bij BDO Accountants & Belastingadviseurs. Daarnaast is hij sinds 2001 verbonden aan het Fiscaal Instituut van de Universiteit van Tilburg. 

Programma webinar

  • Pensioen, pensioenopbouw en pensioenregeling dga
  • Mogelijkheden en fiscale gevolgen van afkoop pensioen dga
  • Hoe werkt de omzetting naar de oudedagsverplichting?
  • Kan het pensioen in eigen beheer ook in stand blijven?
  • Waarom speelt de partner een belangrijke rol bij de te maken keuze?

Terugkijken webinar

Webinar terugkijken

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.