Webinars

Webinars

Webinar: ‘Het verschil tussen risico en onzekerheid: financieel risicomanagement’

Het huidige bancaire landschap biedt grote uitdagingen. Naast een steeds grotere complexiteit van financiële regelgeving neemt de concurrentie binnen de financiële sector verder toe. In deze wereld van toenemende onzekerheid worden een solide en betrouwbare risicoanalyse en risicomanagement steeds belangrijker. 

Risicoanalyse en risicomanagement op het scherpst van de snede 

Te gast in dit webinar is Erik Vijlbrief, senior manager bij Zanders, partner voor treasury, risk en finance. Financieel risicomanagement gaat vooral over risico inventarisatie en risicobeheersing. In de praktijk hebben we het dan over markt-, krediet-, liquiditeits- en operationele risico’s. Erik belicht deze uitdagingen aan de hand van praktijkvoorbeelden en gaat in op de mogelijke oplossingen.  Zo maakt hij elk financieel risico behapbaar in de complexe wereld van vandaag.

Programma webinar

  • Wat is risicomanagement en hoe verloopt het risicomanagementproces in de praktijk?
  • Is risicobeheer pas belangrijk geworden na de bankencrisis?
  • Wat zijn de oplossingen in de praktijk?
  • Helpen stresstesting en modellen een volgende crisis voorkomen?

Terugkijken webinar

Webinar terugkijken
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!