Webinar: ‘Het verschil tussen risico en onzekerheid: financieel risicomanagement’

Het huidige bancaire landschap biedt grote uitdagingen. Naast een steeds grotere complexiteit van financiële regelgeving neemt de concurrentie binnen de financiële sector verder toe. In deze wereld van toenemende onzekerheid worden een solide en betrouwbare risicoanalyse en risicomanagement steeds belangrijker. 

Risicoanalyse en risicomanagement op het scherpst van de snede 

Te gast in dit webinar is Erik Vijlbrief, senior manager bij Zanders, partner voor treasury, risk en finance. Financieel risicomanagement gaat vooral over risico inventarisatie en risicobeheersing. In de praktijk hebben we het dan over markt-, krediet-, liquiditeits- en operationele risico’s. Erik belicht deze uitdagingen aan de hand van praktijkvoorbeelden en gaat in op de mogelijke oplossingen.  Zo maakt hij elk financieel risico behapbaar in de complexe wereld van vandaag.

Programma webinar

  • Wat is risicomanagement en hoe verloopt het risicomanagementproces in de praktijk?
  • Is risicobeheer pas belangrijk geworden na de bankencrisis?
  • Wat zijn de oplossingen in de praktijk?
  • Helpen stresstesting en modellen een volgende crisis voorkomen?

Terugkijken webinar

Webinar terugkijken

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.