Webinar ‘Het verschil tussen risico en onzekerheid: financieel risicomanagement’

Het huidige bancaire landschap biedt grote uitdagingen. Naast een steeds grotere complexiteit van financiële regelgeving neemt de concurrentie binnen de financiële sector verder toe. In deze wereld van toenemende onzekerheid worden een solide en betrouwbare risicoanalyse en risicomanagement steeds belangrijker. 

Risicoanalyse en risicomanagement op het scherpst van de snede 

Te gast in dit webinar is Erik Vijlbrief, senior manager bij Zanders, partner voor treasury, risk en finance. Financieel risicomanagement gaat vooral over risico inventarisatie en risicobeheersing. In de praktijk hebben we het dan over markt-, krediet-, liquiditeits- en operationele risico’s. Erik belicht deze uitdagingen aan de hand van praktijkvoorbeelden en gaat in op de mogelijke oplossingen.  Zo maakt hij elk financieel risico behapbaar in de complexe wereld van vandaag.

Programma webinar

  • Wat is risicomanagement en hoe verloopt het risicomanagementproces in de praktijk?
  • Is risicobeheer pas belangrijk geworden na de bankencrisis?
  • Wat zijn de oplossingen in de praktijk?
  • Helpen stresstesting en modellen een volgende crisis voorkomen?

Bekijk het webinar ‘Het verschil tussen risico en onzekerheid: financieel risicomanagement’

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.