NIVRE kiest NIBE-SVV als opleidingspartner voor Basisopleiding

NIBE-SVV, dé vakopleider voor financieel dienstverleners, heeft in opdracht van het NIVRE een volledig nieuwe Basisopleiding voor schade-experts ontwikkeld. Op 4 september bekrachtigden Klaas Brand, bestuursvoorzitter van de beroepsorganisatie en Rob Polman, labeldirecteur van NIBE-SVV, de samenwerking. Het NIVRE koos NIBE-SVV als opleidingspartner omdat kwaliteit, continuïteit en maatwerk gewenst zijn. De NIVRE Basisopleiding is een must voor alle toekomstige Register-Experts. De opleiding vervangt het oude curriculum dat uit meerdere losse opleidingen bestond. 
 
Afbeelding met Menselijk gezicht, kleding, persoon, vrouw

Basisopleiding speciaal voor toekomstige NIVRE Register-Experts 

De NIVRE Basisopleiding is bedoeld voor iedereen die NIVRE Register-Expert wil worden. Dit traject omvat 2 stappen: 

  1. Doorloop je de Basisopleiding, dan kom je in aanmerking voor registratie als NIVRE Kandidaat-Expert. 
  2. Rond je daarna ook de benodigde vaktechnische opleidingen af, dan is registratie als NIVRE Register-Expert mogelijk. 

Schade-experts die de titel NIVRE Register-Expert mogen voeren, onderscheiden zich door hun kennis en vakkundigheid. 

Focus op vakinhoud, communicatie en schadebehandeling 

Het ontwerp van de NIVRE Basisopleiding is met de grootste zorg tot stand gekomen. Een werkgroep van onder andere schade-experts stelde vast dat de ideale opbouw uit 3 modules bestaat. De 1e module draait om vakkennis. In de 2e module staat het onderwerp communicatie centraal. De laatste module focust op schadebehandeling. Hierin komen ethiek, regelgeving en onderzoeksvaardigheden aan bod. 

Eerst registreren bij NIVRE, daarna starten 

Werk je als schade-expert en wil je de NIVRE Basisopleiding volgen? Bekijk de toelatingseisen van opleiding én registreer je daarna als Aspirant bij het NIVRE. Heb je dit geregeld, dan ontvang je van het NIVRE automatisch een uitnodiging voor een kick-off. Tijdens deze inspirerende bijeenkomst ontdek je alle ins en outs van de Basisopleiding. Ben je overtuigd, dan is dit ook het moment om je in te schrijven. 

Meer info 

Op nivre.nl vind je de juiste informatie over hoe je NIVRE Register-Expert kunt worden en welke opleidingen je daarvoor op welk moment nodig hebt.  

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!