Over NIBE-SVV

Over NIBE-SVV

Verzekeren 3.0

De consequenties van technologische ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen – als verzekeraar of verzekeringsadviseur kun je er niet omheen. In welk opzicht heb je daarmee te maken? Hoe groot is de impact? Wij geven het weer in onze whitepaper Verzekeren 3.0. Vraag hem hieronder aan.
 
WHITEPAPER AANVRAGEN

Nieuwe technologische ontwikkelingen hebben vaak gevolgen voor de risico’s in de samenleving. Bieden de bestaande verzekeringen wel voldoende dekking? Moeten er nieuwe verzekeringen worden ontwikkeld? Met onze whitepaper helpen wij je op weg. Je komt onder meer de onderstaande onderwerpen tegen:

Is de hoverboard een goedgekeurd voertuig?

Ons wegbeeld wordt steeds vaker opgesierd door nieuwe soorten motorrijtuigen. Denk aan de segway, de trikke en de hoverboard. Maar zijn het allemaal goedgekeurde voertuigen? En zo ja, welke regels gelden hiervoor? Onze whitepaper brengt verheldering.

De komst van de verkeersverzekering

Komt hij wel of komt hij niet? Er klinken geluiden om een verkeersverzekering in te voeren. Waarom? En wat zouden de consequenties zijn? Lees het artikel in onze whitepaper.

Wat weet je over cyberrisico’s?

Adviseurs schadeverzekeringen zakelijk moeten kennis over cyberrisico’s in huis hebben. Wat zijn cyberrisico’s? Lees er alles over in onze whitepaper.

Ken je de regels voor gezondheidsverklaringen, keuringen en erfelijkheidsonderzoek?

Welke vragen kan en mag een verzekeraar over gezondheid en/of erfelijkheidsonderzoek stellen bij het sluiten van een levens- en/of arbeidsongeschiktheidsverzekering? Lees het artikel in onze whitepaper.

Hoe zit het met de verzekeringsaspecten van drones?

Drones zijn helemaal ingeburgerd. Maar wat zijn de regels voor recreatief en beroepsmatig gebruik? En hoe zit met de verzekeringsaspecten? Alle feiten op een rij in onze whitepaper.

De rol van verzekeraars en intermediairs bij het hacken

Wat te doen tegen hacken en datalekken? Verzekeraars en intermediairs kunnen daarbij een belangrijke rol spelen. Lees het artikel in onze whitepaper.

Datadialoog in de verzekeringssector

Er zijn steeds meer mogelijkheden om persoonsgegevens te verzamelen, op te slaan en te koppelen. Wat betekent dat voor jou als verzekeraar? In onze whitepaper sommen wij 10 uitgangspunten op voor een dialoog over het gebruik van persoonsgegevens.

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!