Over NIBE-SVV

Over NIBE-SVV

Meer weten over compliance?

Lees er alles over in de whitepaper ‘Compliance, een vak in beweging’

Het compliancevak is én blijft flink in beweging. En dat is ook nodig in de financiële sector. Ook een compliance officer moet bijblijven. Maar hoe doe je dat? Door je kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen. De nieuwe whitepaper ‘Compliance, een vak in beweging’ helpt je daarbij. Vraag hem hieronder aan.

WHITEPAPER AANVRAGEN

Opwaardering van de compliancefunctie 

Er is sprake van een opwaardering van de functie van compliance officer. Ook zien we dat de compliancefunctie steeds breder wordt. Van hem/haar wordt steeds meer verwacht. Binnen het compliancevak zijn inmiddels verschillende specialisaties ontstaan. In de whitepaper vertellen we je er meer over.

Geschreven door specialisten uit het vak

De whitepaper is samengesteld in samenwerking met de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen onder redactie van prof.dr. Rob Schotsman, hoogleraar Bank- en Verzekeringsleer aan de UvA en directeur van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen. Alle bijdragen zijn met veel enthousiasme geschreven door vakspecialisten. Onder andere door auteur jhr.mr. T.H. (Therus) de Villeneuve (compliance officer bij Aegon en kerndocent van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen), mr. C. (Christoph) Vergouwen (senior manager Compliance bij Achmea en docent) en ing. V. (Vincent) Fokke (vice-president bij CapGemini en kerndocent aan UvA Academie voor Bank en Verzekeringen).

Welke onderwerpen komen aan de orde?

In de whitepaper komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wat verstaan we onder ‘compliance’?
  • Opwaardering van de compliancefunctie
  • Soft controls: 55 wetten
  • Compliancemonitoring: het belang van meegaan met de tijd
  • Compliancemonitoring: een kerntaak van de compliancefunctie
  • Houding compliance officer is essentieel
  • Artificial intelligence en de rol van de compliance officer
  • Leerlijn Compliance
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Ontwikkel jezelf met STAP

Met deze subsidieregeling van de overheid volg je opleidingen tot €1.000,- kosteloos óf krijg je €1.000,- korting. Voor welke opleiding vraag jij STAP-subsidie aan?