Over NIBE-SVV

Over NIBE-SVV

Harry van Houdt, Docent CFP (PE)-opleidingen

Het CFP PE-programma 2022-2023 door de bril van Harry van Houdt

Achteroverzitten en tussendoor indutten is er niet bij. Als je Harry van Houdt als docent hebt, dan krijg je vuurwerk. Samen met Eric Hoepelman verzorgt deze master in financiële planning het CFP PE-programma 2022-2023 voor NIBE-SVV. De eerste groepen zijn laaiend enthousiast. De rapportcijfers zijn om van te dromen. Hoe dat komt, lees je in dit interview.

Onze aanpak is lekker speels en interactief

Stof tot nadenken, dat geeft Harry je. Hij prikkelt, stelt vragen en zet je aan het werk. Zo voegt hij waarde toe. ‘Ik wil weten waar een deelnemer behoefte aan heeft en neem dat mee’, trapt Harry af. ‘We hebben het gezellig. Er is dynamiek in de groep. We houden van een grapje en een geintje. Tegelijk borg ik dat de toetstermen altijd worden gehaald. Vergis je niet, er wordt serieus hard gewerkt. We pakken echt de diepgang.’

Echte cases oplossen met elkaar

Waarom deze opzet werkt? ‘Het zenden en ontvangen van vroeger is zinloos. Dan slaat de vergeetcurve toe’, aldus Harry. ‘Daarom is onze aanpak gericht op zelf nadenken en doen. Oefenen met cases en inspiratie opdoen van vakgenoten. Zo krijgt de training betekenis. Als je vervolgens in de praktijk een keer vastloopt – wat zelfs de beste financieel planner overkomt – dan weet je hoe je die situatie kunt oplossen omdat de materie is blijven hangen.’

Beter dan gewoon goed

De eerste groep virtual classroom beoordeelde de training met een 8,5. En de eerste klassikale groep gaf maar liefst een 9,2. Waar de meeste trainers een gat in de lucht springen bij zo’n uitmuntend resultaat, heeft Harry het vizier alweer op de toekomst gericht. Hij vergelijkt het programma met een groeidiamant en legt dat als volgt uit: ‘We blijven slijpen. We blijven bezig. Als er op- en aanmerkingen zijn, dan nemen we die ter harte. En nieuwe rechtspraak verwerken we ook direct.’

Wanneer zien we jou?

Ben je financieel planner en moet je nog aan de bak voor je PE-punten 22-23? Of verdien jij je boterham als hypotheekadviseur of hypothecair planner? ‘Als je het vak hoog hebt staan, waar wacht je dan op?’, besluit Harry vol passie. Met dit programma ben je gegarandeerd bij met de laatste wetswijzigingen en rechtspraak. En het is superpraktijkgericht waardoor je klanten nog beter kunt bedienen. Twijfel je? Lees het verhaal van Henk Mijnheer, adviseur financiële planning bij ABN AMRO en deelnemer aan het CFP PE-programma, en oordeel zelf.

Lees de ervaringen van Henk

Direct boeken

Je hebt de keuze uit 5 actuele onderwerpen. Dit zijn de smaken:

Deelname levert je 12 CFP PE-punten op voor het onderdeel Praktijktoepassing (PT). Je kunt iedere variant zowel klassikaal als in virtual classroom volgen. Voor welk onderwerp ga jij?

Harry van Houdt – Docent NIBE SVV CFP-PE-opleidingenBio Harry van Houdt

Entert(r)ainer in hart in nieren. Wandelende encyclopedie voor financieel planners. Begon zijn carrière in de financiële sector in 1986. Startte als beleggingsadviseur. Stapte daarna over naar vermogensbeheer. Volgde de opleiding Financiële Planning én de Master. Begon in ’98 als zelfstandig financieel planner. Al sinds 2000 als docent verbonden aan NIBE-SVV. Schreef met Eric Hoepelman het Compendium Financiële Planning. Samen richtten zij onder andere ook Kennisweb op.

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!