Alle schadeopleidingen

Leer alles wat je moet weten om als schadespecialist succesvol te zijn! 

In onze opleidingen als Schadebehandelaar of Acceptant doe je brede vakkennis op. Je raakt helemaal thuis in het beoordelen van verzekeringsaanvragen, het uitbrengen van offertes, het opstellen van een verzekeringspolis, het behandelen van uit de verzekeringsovereenkomsten voortvloeiende schadegevallen en het beoordelen of de schade onder de verzekeringsdekking valt. In dit vakgebied specialiseer je jezelf op het gebied van transport-, motorrijtuig-, brand- of aansprakelijkheidsverzekeringen!

In welke richting wil jij je specialiseren? 

Branchediploma Aansprakelijkheidsverzekeringen

 • Leer aansprakelijkheidsschadedossiers opstellen van A tot Z
 • 2 modules: juridische aspecten van de aansprakelijkheidsverzekeringen en het verzekeren van aansprakelijkheidsrisico's
 • Studieduur: 6 maanden
 • Studielast: 9 uur per (virtuele) bijeenkomst
Opleiding bekijken

Branchediploma Brandverzekeringen

 • Word een schadespecialist op het gebed van brandverzekeringen
 • 3 modules: brandverzekering & schaderegeling, risicobeoordeling & preventie en bedrijfsschadeverzekering
 • Studieduur: 9 maanden
 • Studielast: 8 uur per (virtuele) bijeenkomst
Opleiding bekijken

Branchediploma Motorrijtuigverzekeringen

 • Ontwikkel je specialistische kennis in motorrijtuigschades
 • 3 modules: juridische aspecten van motorrijtuigverzekeringen, de WAM in de praktijk en motorrijtuigrisico’s verzekeren
 • Studieduur: 9 maanden
 • Studielast: 6 uur per (virtuele) bijeenkomst
Opleiding bekijken

Branchediploma Transportverzekeringen

 • Ontwikkel specialistische vakkennis in transportverzekeringen
 • 3 modules: scheepscasco- en landmaterieelverzekeringen, goederentransportverzekeringen en vervoersrecht
 • Studieduur: 9 maanden
 • Studielast: 10 uur per (virtuele) bijeenkomst
Opleiding bekijken

De vraag naar verzekeringstalent is groot

Wil je als Schadebehandelaar of Acceptant aan de slag? Dan zijn er volop kansen! Mede door de toenemende vergrijzing zijn gespecialiseerde Acceptanten en Schadebehandelaars schaars. Hierdoor worden jouw kansen op de arbeidsmarkt groter. Investeer nu in jezelf, want dit betaalt zichzelf terug in loopbaankansen en werkplezier.

Waarom kies je voor NIBE-SVV?

Onze opleidingen zijn zeer toegankelijk en gericht op de praktijk. Onze docenten zijn zelf actief in de verzekeringsbranche en nemen veel expertise en ervaring mee. Je kunt met hen sparren, maar ook ervaringen uitwisselen met je medestudenten. Zij komen tenslotte uit hetzelfde vakgebied! Ook daarom is een opleiding bij NIBE-SVV een uitstekende keuze voor jou.

Meer over het vak Schadebehandelaar/Acceptant

Zowel Schadebehandelaars als Acceptanten hebben kennis van aansprakelijkheidsrecht, het bewijsrecht en verzekeringstechniek. Die kennis doe je op bij NIBE-SVV. In onze opleidingen leer je onder meer hoe je schadegevallen en aanvragen voor verzekeringen beoordeelt en hoe je premies, verzekeringsvoorwaarden en voorwaarden vaststelt.

Kies je carrièrepad 

Binnen het vakgebied van Schadebehandelaar of Acceptant kun je kiezen uit 4 carrièrepaden. De leergangen Brand-, Motorrijtuig- en Transportverzekeringen bestaan uit 3 modules. De leergang Aansprakelijkheidsverzekeringen bestaat uit 2 modules. Heb je alle modules van een leergang behaald? Dan ontvang je een branchediploma. Het is natuurlijk ook mogelijk om losse modules te volgen. Zo word jij op je eigen tempo een schadespecialist. Wil je daarna nog verder groeien? Dan kun je je, na het behalen van een branchediploma in Aansprakelijkheids- of Motorrijtuigverzekeringen, nóg verder verdiepen in letselschade.

Overzicht branchediploma’s Schadebehandelaar/Acceptant

Voor wie is de opleiding Schadebehandelaar/Acceptant?

Onze leergangen tot Schadebehandelaar of Acceptant zijn bedoeld voor medewerkers van verzekeringsmaatschappijen, gevolmachtigd agenten, assurantiemakelaars en schaderegelingsinstanties, die een brede diepgaande kennis moeten hebben om als Acceptant of Schadebehandelaar te kunnen functioneren. Je kunt je daarbij specialiseren in aansprakelijkheidsverzekeringen, brandverzekeringen, motorrijtuigverzekeringen en transportverzekeringen.

Bekijk alle verzekeringsopleidingen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

Natuurlijk dien je voor deze verantwoordelijke functies wel de juiste diploma’s te hebben. Naast een mbo of hbo werk- en denkniveau, is een Wft-certificaat nodig om klanten te mogen adviseren. Dat is wettelijk zo geregeld. Het diploma Inleiding Verzekeringsbedrijf is aan te bevelen.

Diploma’s en wettelijke eisen

Elke module van de leergangen wordt afgesloten met een digitaal examen of met een module-opdracht. Zodra je alle modules gehaald hebt, ontvang je een branchediploma.

Ook maatwerk is mogelijk!

Belangstelling voor onze opleidingen tot Schadebehandelaar/Acceptant? Maatwerk is ook mogelijk! Hierbij stemmen wij het programma graag af op je eigen manieren van werken, specifieke diensten of dienstverlening. Denk bijvoorbeeld aan extra aandacht voor digitale advisering. Interesse? Stuur een mail naar incompany@nibesvv.nl. Een van onze experts komt vervolgens vrijblijvend bij je langs, om samen met jou de mogelijkheden te verkennen.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs staan elke werkdag voor je klaar. Telefonisch van 08.30 tot 17.00 uur via 035 - 7 506 155. En op WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur via 06 - 82 658 644.

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!