Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

RMiA-coachingstraject

Registermakelaar in Assurantiën (RMiA) is de hoogste kwalificatie voor de onafhankelijke verzekeringsadviseur. Met dit keurmerk laat u zien dat u over vakbekwaamheid beschikt, ver boven de wettelijke vereisten. Zo weten uw klanten dat u hun belangen onafhankelijk, deskundig en integer behartigt. Dit is vooral van belang binnen de (groot)zakelijke markt. Het keurmerk geldt voor zowel het adviestraject als de risicoanalyse, het verzekeringsprogramma en de afwikkeling van eventuele schadeclaims. Om dit te waarborgen is het A-diploma een van de vereisten. Daarnaast geldt onder meer dat u een assessment aflegt: de 'makelaarstest'. Als voorbereiding daarop biedt NIBE-SVV exclusief en in nauw overleg met de SAR het RMiA-coachingstraject aan. 

Meer over de RMiA

RMiA staat voor Registermakelaar in Assurantiën. Dat is een beschermde titel met toegevoegde waarde. De titel wordt met name gebruikt door onafhankelijke verzekeringsadviseurs die grote en middelgrote bedrijven adviseren over het in kaart brengen van risico's en de verzekering daarvan. RMiA geldt als de hoogste kwalificatie voor assurantietussenpersonen. Het RMiA-register wordt bijgehouden door de Stichting Assurantie Registratie (SAR). Wilt u tot het RMiA-register worden toegelaten, dan moet u onder andere met succes een assessment – de ‘makelaarstest’ – hebben afgelegd. Een volledig overzicht van de vereisten vindt u op www.rmia.nl. 

Voor wie is het RMiA-coachingstraject?

Het RMiA-coachingstraject is bedoeld voor onafhankelijke assurantieadviseurs die de ambitie hebben de titel Registermakelaar in Assurantiën te voeren. De RMiA-titel is daarnaast verplicht gesteld voor (ten minste de helft van) de directieleden van bedrijven die werkzaam zijn op de co-assurantiemarkt (assurantiebeurs). Het coachingstraject bereidt de kandidaat voor op het assessment dat door de Testcommissie van het RMiA-register wordt afgenomen. Tijdens het assessment stelt de Testcommissie vast of de kandidaat beschikt over de vaardigheden en kennis om als Registermakelaar in Assurantiën te functioneren.

Wat brengt de toekomst?

De samenleving en bedrijfsprocessen worden er niet eenvoudiger op. Toch bieden verzekeringsmaatschappijen steeds vaker standaardproducten aan. Juist als het gaat om ingewikkelde of omvangrijke risico's, is de expertise van de RMiA benodigd om een verantwoorde en betaalbare risicodekking te realiseren. Daarmee blijven adequate verzekeringsoplossingen voor omvangrijke, internationale en/of ingewikkelde risico's gewaarborgd. Daardoor is er steeds meer vraag naar zijn specialisme.

Diploma’s en wettelijke eisen

Wilt u worden toegelaten tot het assessment (de toelatingstest), dan moet u:

  • Ten minste 5 jaar onafhankelijk assurantieadviseur zijn.
  • In het bezit zijn van het Assurantie A-diploma en van de diploma's Adviseur schadeverzekering zakelijk en Adviseur inkomen. 

Inschrijven

Inschrijven voor het RMiA-coachingstraject? Maak gebruik van het contactformulier op onze site of stuur een mail naar projectbureau@nibe-svv.nl.

Be relevant, keep the change

Blijf up to date met de webinar reeks

Webinar: De vernieuwing van zorgplicht

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.