Alle afleveringen

De Vooruitkijkers – Leergang Financieel Planner

‘Financieel planner is een ambacht’. Een ambacht dat bestaat uit vaardigheden die volgens Eric Hoepelman en Harry van Houdt, de docenten van de Leergang Financieel Planner, te leren zijn. Door jong én oud. Als je maar een intrinsieke interesse in mensen hebt. Wat doe je eigenlijk als financieel planner? En voor wie is de opleiding geschikt? Tijdens deze aflevering van de podcast ‘De Vooruitkijkers’ vraagt presentator Karel Zwaan de heren het hemd van het lijf over de leergang.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het gesprek? Klik dan hieronder op de podcast om de aflevering te beluisteren.

Aflevering 1: Leergang Financieel Planner

Gasten: Eric Hoepelman en Harry van Houdt (Kennisweb)
 

Vooruitkijker Eric Hoepelman

Deze ‘financieel architect’ wordt geprezen om zijn vaktechnische kennis. Kennis die hij met gemak vertaalt naar zijn klanten en studenten. Eric behaalde de Master of Laws (LLM) in fiscaal recht aan de Tilburg University en een Master of Science (MSc) in personal financial planning aan de Antwerp Management School. Hij begon in 1995 als belastingadviseur en werd vervolgens vermogensplanner. Met zijn kijk op juridische procedures en vele publicaties heeft hij al 3 keer aan de wieg van wetswijzigingen gestaan. Ook zit hij in het bestuur van verschillende stichtingen.

Vooruitkijker Harry van Houdt

Entert(r)ainer in hart en nieren. Hij is de wandelende encyclopedie voor financieel planners. Zijn carrière in de financiële sector begon in 1986 als beleggingsadviseur. Daarna stapte hij over naar vermogensbeheer. Hij volgde de opleiding Financiële Planning én de Master. In 1998 begon hij als zelfstandig financieel planner en sinds 2000 is Harry als docent verbonden aan NIBE-SVV. Samen met Eric Hoepelman schreef hij het Compendium Financiële Planning. Daarnaast richtten ze onder andere ook Kennisweb op.

Ontdek de Leergang Financieel Planner

Hebben ‘Vooruitkijkers’ Harry en Eric je interesse gewekt? Zet nu de eerste stap. Bekijk de opleiding en meld je aan. En voor je het weet ga je aan de slag als financieel planner.

Meld je aan

Blijf op de hoogte over de podcasts

Wil je niets missen over de aankomende podcasts, gasten en onderwerpen? Schrijf je dan in voor ‘De Vooruitkijkers’ e-mailupdate. Zo blijf je op de hoogte van de podcast en ontvang je de nieuwste afleveringen als eerste. Verwacht elke maand een gloednieuwe aflevering rechtstreeks in je inbox.

Over NIBE-SVV