Woningfinanciering

Hypotheekadvies en hypothecaire kredietverlening aan particulieren

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Vanaf prijs

€ 750,00

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

Augustus 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je meer leren over de juridische en fiscale factoren die van belang zijn bij hypotheekadvies en hypothecaire kredietverlening aan particulieren? Kies dan voor deze praktijkgerichte opleiding Woningfinanciering van NIBE-SVV. Door de grote vraag op de woningmarkt is woningfinanciering een interessant vakgebied om je in te verdiepen. Tijdens de opleiding leer je om te gaan met de wensen en behoeften van klanten op het terrein van woningfinanciering, rekening houdend met hun persoonlijke situatie en omstandigheden. Je krijgt inzicht in het adviseren en bemiddelen bij de verkoop van hypothecaire leningen en krijgt de noodzakelijke handvatten aangereikt voor het aanvragen en beoordelen van hypotheken. Op basis hiervan kun je gerichte offertes uitbrengen. Na afloop van deze zeer effectieve opleiding heb je inzicht in het woningfinancieringsproces van aanvraag tot beheer. Daarnaast kun je de wet- en regelgeving voor woningfinanciering succesvol toepassen.

Jouw loopbaan

De opleiding is ontwikkeld voor medewerkers die betrokken zijn bij het hypotheekadvies of -proces en voor wie het behalen van het diploma Wft Hypothecair Krediet niet noodzakelijk is.

Wil je na het volgen van deze opleiding Woningfinanciering je verder verdiepen in het thema kredietverlening? Dan raden we je de opleidingen Bijzonder Beheer Particulier en Bijzonder Beheer Zakelijk aan.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding Woningfinanciering ontwikkel je basiskennis en inzicht op het gebied van hypotheken en hypotheekverstrekking. Je vergaart je kennis door zelfstudie. Daarbij word je gestimuleerd de opdrachten direct in je eigen werkomgeving toe te passen. Zo ontdek je direct de meerwaarde van je opleiding.

Vooropleiding

Je hebt basiskennis van of ervaring met de verstrekking van hypothecaire leningen, verschillende hypotheekproducten en het bijbehorend wettelijk en fiscaal kader.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekent dan een studiebelasting van ongeveer 8 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.