Personenschade Licht Letsel: Interculturele Communicatie

Module uit de Leergang Personenschade Licht Letsel

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 694,00

Duur

1 maand

Eerstvolgende startdatum

15-06-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Door technologische en economische ontwikkelingen wordt de wereld steeds kleiner en komen we vaker in aanraking met andere culturen. Hierdoor wordt kennis van de invloed van cultuur op communicatie belangrijker, ook voor jou als financieel professional. Je wilt immers ook klanten met een andere culturele achtergrond optimaal van dienst kunnen zijn. Daarvoor is het belangrijk dat je effectief met hen kunt communiceren, zodat je elkaar goed begrijpt. Met deze korte, praktijkgerichte training ontwikkel je de vaardigheden die dit mogelijk maken.

Vrijstellingen

Deze training kun je inbrengen in de volledige Leergang Personenschade Licht Letsel van NIBE-SVV. De leergang is opgezet en wordt geactualiseerd in nauw overleg met de Adviesraad Leergangen Letselschade.

Doel en opzet

Met deze training ontwikkel je kennis, inzicht en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol en efficiënt te communiceren met niet-westerse mensen. Daarvoor train je vaardigheden en neem je kennis van diverse richtlijnen. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere: cultuur van niet-westerse allochtonen, kinderen van migranten en vooroordelen. Van je ervaren docent krijg je praktische tips voor bijvoorbeeld taalgebruik en huisbezoeken.

Wil je verder studeren en de complete Leergang Personenschade Licht Letsel volgen? Dan dien je eerst de module Aansprakelijkheid en schadebehandeling, en vervolgens de modules Personenschaderegeling en Communicatieve vaardigheden te volgen.

Vooropleiding

Wij gaan uit van minimaal MBO-werk- en -denkniveau. Houd er ook rekening mee dat deze training voortborduurt op algemene kennis van de financiële dienstverlening zoals aangeboden in Wft-modules.

Studiebelasting en duur

De training duurt 1 dag. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 8 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Jouw loopbaan

Je wilt succesvol leren omgaan met diversiteit. Je wilt professioneel en effectief kunnen communiceren met mensen uit niet-westerse culturen. Dan is deze korte training zeer geschikt voor jou. De training is tevens onderdeel van de Leergang Personenschade Licht Letsel.

Wil je je na het volgen van deze training verder verdiepen in licht letsel? Dan raden we je aan de hele Leergang Personenschade Licht Letsel te volgen.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Cultuur van niet-westerse allochtonen
  • Kinderen van migranten
  • De multiculturele samenleving
  • Waarnemen, hoe zien wij elkaar
  • Vooroordelen
  • Tips voor goed taalgebruik
  • Tips voor huisbezoek

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvang je het bewijs van deelname 'Personenschade Licht Letsel: Interculturele Communicatie' van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvorm

De training bestaat uit 1 dag. De bijeenkomst is van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 639,-
Studiemateriaal
€ 55,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 694,-
Wil je een kostenoverzicht in je mailbox ontvangen?
Stuur kosten per mail

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als de opleiding beschikbaar is als e-learning en je kiest hiervoor, dan ontvang je altijd een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kan je bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen, verzorgd door NIBE-SVV, kunnen wij jou vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal jij jouw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. De 9% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien je bij jouw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling je de btw-vrijgestelde opleiding hebt gevolgd.

Wanneer je geen vooropleiding hebt gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.