Brochure aanvragen

Personenschade Licht Letsel: Interculturele Communicatie

Module uit de Leergang Personenschade Licht Letsel

Studiebelasting

Vakgebied

Verzekeringen

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

1 maand

Eerstvolgende startdatum

01-01-2020
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Door technologische en economische ontwikkelingen wordt de wereld steeds kleiner en komen we vaker in aanraking met andere culturen. Hierdoor wordt kennis van de invloed van cultuur op communicatie belangrijker, Ook voor u als financieel professional. U wilt immers ook klanten met een andere culturele achtergrond optimaal van dienst kunnen zijn. Daarvoor is het belangrijk dat u effectief met hen kunt communiceren, zodat u elkaar goed begrijpt. Met deze korte, praktijkgerichte training ontwikkelt u de vaardigheden die dit mogelijk maken.

Doelgroep

U wilt succesvol leren omgaan met diversiteit. U wilt professioneel en effectief kunnen communiceren met mensen uit niet-westerse culturen. Dan is deze korte training zeer geschikt voor u. De training is tevens onderdeel van de Leergang Personenschade Licht Letsel.

Vooropleiding

Wij gaan uit van minimaal MBO-werk- en -denkniveau. Houd er ook rekening mee dat deze training voortborduurt op algemene kennis van de financiële dienstverlening zoals aangeboden in Wft-modules.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van de meest actuele literatuur van veruit de hoogste kwaliteit.

U heeft toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt u alles wat u nodig heeft om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren.

Doel en opzet

Met deze training ontwikkelt u kennis, inzicht en vaardigheden die u nodig heeft om succesvol en efficiënt te communiceren met niet-westerse mensen. Daarvoor traint u vaardigheden en neemt u kennis van diverse richtlijnen. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere: cultuur van niet-westerse allochtonen, kinderen van migranten en vooroordelen. Van uw ervaren docent krijgt u praktische tips voor bijvoorbeeld taalgebruik en huisbezoeken.

Studiebelasting en duur

De training bestaat uit 1 dag. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 8 uur.

Vrijstellingen

Deze training kunt u inbrengen in de volledige Leergang Personenschade Licht Letsel van NIBE-SVV. De leergang is opgezet en wordt geactualiseerd in nauw overleg met de Adviesraad Leergangen Letselschade.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Cultuur van niet-westerse allochtonen
  • Kinderen van migranten
  • Waarnemen, hoe zien wij elkaar
  • Vooroordelen
  • Tips voor goed taalgebruik
  • Tips voor huisbezoek

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomst ontvangt u het bewijs van deelname ‘Personenschade Licht Letsel: Interculturele Communicatie’ van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Deze training bestaat uit 1 dag. De bijeenkomst is van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 609,-
Studiemateriaal
€ 53,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 25,-
Locatiekosten
€ 29,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 716,50

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Bij een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.