Personenschade Licht Letsel: Communicatieve Vaardigheden

Module uit de Leergang Personenschade Licht Letsel

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

1 maand

Eerstvolgende startdatum

14-12-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Communicatieve vaardigheden spelen een grote rol bij het proces van het afhandelen van schade. Je houding en gedrag als financieel professional heeft veel invloed op een goed verloop van dat proces. Je moet goed kunnen omgaan met klanten die vaak emotioneel zijn. Ook is het van belang dat je alle informatie juist verwerkt en ordent, helder communiceert met verschillende partijen en stevig in je schoenen staat bij onderhandelingen. Zo kun je processen sturen en beheersen, zodat de afhandeling snel verloopt. In deze korte, praktijkgerichte training van NIBE-SVV werk je aan de communicatieve vaardigheden die hiervoor onmisbaar zijn.

Vrijstellingen

Deze training kun je inbrengen in de volledige Leergang Personenschade Licht Letsel van NIBE-SVV. De leergang is opgezet en wordt geactualiseerd in nauw overleg met de Adviesraad Leergangen Letselschade.

Jouw loopbaan

Je bent een (aankomend) schadebehandelaar of acceptant en je wilt graag op een snelle, effectieve en praktijkgerichte manier je communicatieve vaardigheden optimaliseren. Dan is deze training zeer geschikt. Ook als je werkzaam bent in een andere rol als financieel professional, kan deze training interessant zijn.

Wil je je na het volgen van deze training verder verdiepen in licht letsel? Dan raden we je aan de hele Leergang Personenschade Licht Letsel te volgen.

Doel en opzet

Doel van de training is dat je kennis, inzicht en vaardigheden ontwikkelt die je nodig hebt om succesvol mondeling en schriftelijk te communiceren. Met deze korte en efficiënte training leg je een stevige basis. Je bekwaamt je op de gebieden telefonische en schriftelijke communicatie, onderhandelingstechniek en dossiervorming. De training wordt gegeven door een docent uit de beroepspraktijk en is zeer praktijkgericht en toegankelijk.

Wil je verder studeren en de complete Leergang Personenschade Licht Letsel volgen? Dan dien je eerst de module Aansprakelijkheid en schadebehandeling en vervolgens de module Personenschaderegeling te volgen.

Vooropleiding

Wij gaan uit van minimaal MBO-werk- en -denkniveau. Houd er ook rekening mee dat deze opleiding voortbouwt op algemene kennis van de financiële dienstverlening.

Studiebelasting en duur

De training duurt 3 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 7 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Bij aanmelding kun je je voorkeurslocatie opgeven.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.