Opleiding Personenschade Licht Letsel

Compacte en praktijkgerichte leergang

Niveau

Vakopleidingen

Studiebelasting

20 uur per maand

Vakgebied
Opleidingsvariant

Dag


Algemeen

In deze leergang van NIBE-SVV raakt u in korte tijd vertrouwd met het hele proces van schadebehandeling bij licht letsel. De inhoud van het programma is gericht op de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de correcte behandeling en afhandeling van schadedossiers. Ook is er aandacht voor uw professionele gedrag en houding, waarbij steeds realistische situaties als uitgangspunt worden genomen. De praktijkgerichte insteek zorgt ervoor dat alles wat u leert direct toepasbaar is in uw werk. Zo wordt u door deze aantrekkelijke en complete opleiding op efficiënte wijze uitstekend voorbereid op de functie van schadebehandelaar Personenschade Licht Letsel.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor belangenbehartigers, schadebehandelaars en schaderegelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus, makelaars of tussenpersonen. U wilt meer leren over het proces van schadebehandelingen bij licht letsel.

Doel en opzet

Deze leergang heeft als doelstelling u voor te bereiden op alle voorkomende werkzaamheden in de functie van letselschadebehandelaar. In 2 kennismodules komt u alles te weten over aansprakelijkheidsrecht, schadevergoedingsrecht, verkeersrecht, WAM, verzekeringsvoorwaarden, fraude, zaakschadebehandeling, personenschadebehandeling en medische aspecten om de schade op de juiste wijze af te handelen. Na deze 2 kennismodules volgen 2 vaardigheidstrainingen: een training Communicatieve vaardigheden en een training Interculturele communicatie. De leergang wordt afgesloten met een praktijkgericht assessment waarin u het geleerde laat zien in een realistische setting. De bijeenkomsten en trainingen zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereiden u uitstekend voor op het afsluitende assessment. De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. Via een moderne online leeromgeving kunt u vragen stellen over opdrachten en oefeningen aan uw docent of medestudenten. De modules zijn ook los te volgen, bijvoorbeeld in het kader van bijscholing.

Deze leergang is opgezet en wordt geactualiseerd in nauw overleg met de Adviesraad Leergangen Letselschade. In deze Raad hebben vertegenwoordigers van alle belangrijke marktpartijen zitting, zoals het PIV, NIVRE, aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekeraars, De Letselschade Raad, OSR Juridische Opleidingen en LSA (toehoorder).

Vooropleiding

Uitgangspunt van de opleiding is minimaal MBO-niveau. De leergang bouwt voort op algemene kennis van de financiële dienstverlening.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 100 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Studieprogramma

Studieprogramma

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Aansprakelijkheid en schadebehandeling

(3 dagbijeenkomsten)

 • Aansprakelijkheid
 • Schadevergoedingsrecht
 • Verkeersrecht en OVS
 • Art 185 Wegenverkeerswet
 • Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM)
 • Rechtsbijstand
 • Schadebehandeling
 • Fraude

Personenschaderegeling

(3 dagbijeenkomsten)

 • Schadebehandeling
 • Medische aspecten
 • Schade bij licht letsel

Training Communicatieve vaardigheden

(3 dagbijeenkomsten)

 • Eigen gedrag en het effect hiervan op anderen
 • Beeldvorming partijen
 • Effectief samenwerken
 • Omgaan met emoties
 • Ordenen en verwerken van informatie
 • Schrijven van duidelijke en objectieve brieven en rapportages
 • Effectief omgaan met het gedrag van verschillende onderhandelingspartners
 • Effectief onderhandelen en stijl van onderhandelen
 • Organiseren eigen werk, agendabeheer en oplossingsgericht werken

Training Interculturele communicatie

(1 dagbijeenkomst)

 • Cultuur van niet-westerse allochtonen
 • Kinderen van migranten
 • De multiculturele samenleving
 • Waarnemen, hoe zien wij elkaar
 • Vooroordelen
 • Tips voor goed taalgebruik
 • Tips voor huisbezoek

Examen en diploma

De 2 kennismodules worden afgerond met een digitaal examen. De complete leergang wordt afgesloten met een mondeling assessment. Indien u alles met een voldoende heeft afgesloten, ontvangt u het diploma ‘Personenschade Licht Letsel’.

Lesplanning

Lesplanning

De opleiding volgt u in de klassikale variant. Bij deze variant volgt u bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden in een dagvariant aangeboden. De opleiding bestaat uit 10 dagbijeenkomsten.

Personenschade Licht Letsel (inclusief examenrecht)

Startmaand Variant Dag Locatie
Oktober 2017 Dag Dinsdag Utrecht

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 205 0503 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld € 3845,00
Studiemateriaal € 200,00
Examenkosten € 775,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 250,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 5070,00

Kosten

Cursusgeld: € 3.845,-
Studiemateriaal: € 200,-
Examenkosten: € 150,- (per toets)
Assessment: € 475,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. De 6% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. 

035 200 4604

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

035-7 506 155

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.