Leergang Personenschade Licht Letsel

Ontwikkeld in samenwerking met de Adviesraad Leergangen Letselschade

Studiebelasting

5

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 6.119,00

Duur

6 maanden

Eerstvolgende startdatum

08-06-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze leergang van NIBE-SVV raak je in korte tijd vertrouwd met het hele proces van schadebehandeling bij licht letsel. De inhoud van het programma is gericht op de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de correcte behandeling en afhandeling van schadedossiers. Ook is er aandacht voor je professionele gedrag en houding, waarbij steeds realistische situaties als uitgangspunt worden genomen. De praktijkgerichte insteek zorgt ervoor dat alles wat je leert direct toepasbaar is in je werk. Zo word je door deze complete leergang op efficiënte wijze uitstekend voorbereid op de functie van schadebehandelaar personenschade licht letsel. Deze leergang is ontwikkeld in samenwerking met de Adviesraad Leergangen Letselschade en is de standaard in de markt.

Ontwikkeld in samenwerking met Adviesraad Leergangen Letselschade

Deze leergang is opgezet en wordt geactualiseerd in nauw overleg met de Adviesraad Leergangen Letselschade. In deze Raad hebben vertegenwoordigers van alle belangrijke marktpartijen zitting, zoals Stichting Personenschade Instituut van Verzekeraars (PIV), Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE), aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekeraars, De Letselschade Raad, OSR Juridische Opleidingen en LSA (toehoorder). Hiermee is deze leergang van NIBE-SVV toonaangevend in de markt.

Direct resultaat

 • Na deze opleiding van NIBE-SVV in samenwerking met de Adviesraad Leergangen Letselschade ben je opgeleid tot letselschadebehandelaar licht letsel
 • Na succesvolle afronding ontvang je het diploma Leergang Personenschade Licht Letsel

Doel en opzet

Deze leergang heeft als doelstelling je voor te bereiden op alle voorkomende werkzaamheden in de functie van letselschadebehandelaar. In twee kennismodules kom je alles te weten over aansprakelijkheidsrecht, schadevergoedingsrecht, verkeersrecht, WAM, verzekeringsvoorwaarden, fraude, zaakschadebehandeling, personenschadebehandeling en medische aspecten om de schade op de juiste wijze af te handelen.

Na deze twee kennismodules volgen twee vaardigheidstrainingen: een training Communicatieve Vaardigheden en een training Interculturele communicatie. De leergang wordt afgesloten met een praktijkgericht assessment waarin je het geleerde laat zien in een realistische setting.

De bijeenkomsten en trainingen zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereiden je uitstekend voor op het afsluitende assessment. De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. Via een moderne online leeromgeving kun je vragen stellen aan je docent of medestudenten over opdrachten en oefeningen.

Vooropleiding

Uitgangspunt van de opleiding is minimaal MBO-niveau. De leergang bouwt voort op algemene kennis van letselschade, zoals aangeboden in de opleiding Personenschade Algemeen.

Studiebelasting en duur

De opleiding duurt 6 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor belangenbehartigers, schadebehandelaars en schaderegelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus, makelaars of tussenpersonen. Je wilt meer leren over het proces van schadebehandelingen bij licht letsel.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Aansprakelijkheid en schadebehandeling

(3 dagen)

 • Aansprakelijkheid
 • Schadevergoedingsrecht
 • Verkeersrecht en OVS
 • Art. 185 Wegenverkeerswet
 • Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM)
 • Rechtsbijstand
 • Schadebehandeling
 • Fraude

Personenschaderegeling

(3 dagen)

 • Schadebehandeling
 • Medische aspecten
 • Schade bij licht letsel

Communicatieve Vaardigheden

(3 dagen)

 • Eigen gedrag en het effect hiervan op anderen
 • Beeldvorming partijen
 • Effectief samenwerken
 • Omgaan met emoties
 • Ordenen en verwerken van informatie
 • Schrijven van duidelijke en objectieve brieven en rapportages
 • Effectief omgaan met het gedrag van verschillende onderhandelingspartners
 • Effectief onderhandelen en stijl van onderhandelen
 • Organiseren eigen werk, agendabeheer en oplossingsgericht werken

Interculturele communicatie

(1 dag)

 • Cultuur van niet-westerse allochtonen
 • Kinderen van migranten
 • De multiculturele samenleving
 • Waarnemen, hoe zien wij elkaar
 • Vooroordelen
 • Tips voor goed taalgebruik
 • Tips voor huisbezoek

Examen en diploma

De twee kennismodules worden afgerond met een digitaal examen. De complete leergang wordt afgesloten met een mondeling assessment. Indien je alles met een voldoende hebt afgesloten, ontvang je het diploma ‘Leergang Personenschade Licht Letsel’.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

De opleiding volg je via klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De opleiding bestaat uit 10 bijeenkomsten.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 4.250,-
Studiemateriaal
€ 499,-
Examenkosten
€ 825,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 250,-
Locatiekosten
€ 295,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 6.119,-
Wil je een kostenoverzicht in je mailbox ontvangen?
Stuur kosten per mail

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als de opleiding beschikbaar is als e-learning en je kiest hiervoor, dan ontvang je altijd een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kan je bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen, verzorgd door NIBE-SVV, kunnen wij jou vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal jij jouw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. De 9% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien je bij jouw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling je de btw-vrijgestelde opleiding hebt gevolgd.

Wanneer je geen vooropleiding hebt gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.