Opleiding Juridische Aspecten van Wegvervoer

Voorheen De Wegvervoerder

Niveau

Vakopleidingen

Studiebelasting

30 uur

Vakgebied
Opleidingsvariant

Dag


Algemeen

Deze specialistische training voor transportverzekeringen behandelt alle juridische aspecten rondom vervoer van zaken over de weg. U leert alles over de verschillende soorten van wegvervoer en de bijbehorende vervoerscondities en vervoersaansprakelijkheidsverzekering. U krijgt in deze training niet alleen vakkennis aangereikt, u ontwikkelt ook alle nodige vaardigheden. In het verlengde daarvan wordt veel aandacht besteed aan uw professionele gedrag en houding. Deze aantrekkelijke training wordt verzorgd door docenten met ruime praktijkervaring. Zij zorgen ervoor dat praktijk en theorie hand in hand gaan door de inbreng van praktijkvoorbeelden en casuïstiek. Kies daarom voor deze training van NIBE-SVV.

Doelgroep

De training is speciaal ontwikkeld voor iedereen die specifieke kennis op het gebied van transportverzekering wil opdoen, zoals acceptanten en schadebehandelaars transportverzekering met als aandachtsgebied goederenverzekering en/of vervoerdersaansprakelijkheid, medewerkers bij intermediairs of registermakelaardijen in assurantiën, medewerkers van transportondernemingen en experts goederentransportschade.

Doel en opzet

Doel van de training is dat u kennis en inzichten ontwikkelt met betrekking tot de plaats van het wegvervoer binnen het totale vervoer en de rol van partijen betrokken bij het wegvervoer. U leert welke soorten wegvervoerders er zijn en onder welke condities zij vervoeren. Er wordt hierbij nader ingegaan op de inhoud van de gebruikelijke vervoerscondities binnen het wegvervoer, de betekenis van de vrachtbrief binnen het wegvervoer en de dekkingsomvang van de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering. De training is zeer praktijkgericht. U maakt voortdurend een koppeling vanuit de theorie naar uw eigen praktijk. Hierdoor kunt u dat wat u leert direct toepassen in uw werk. In iedere training of opleiding is de docent van cruciaal belang. Daarom stelt NIBE-SVV hoge eisen aan de docenten en trainers. De bijeenkomsten worden uitsluitend verzorgd door docenten en trainers die zelf in de praktijk actief zijn. Zij hebben ruime ervaring in het vakgebied en blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten. Zij dagen u met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken.

Vooropleiding

U heeft minimaal MBO-werk- en -denkniveau. De leergang bouwt voort 
op algemene kennis van de financiële dienstverlening en transportverzekeringskennis zoals aangeboden in A-Transport.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 30 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV is immers al jaren de opleider voor de financiële dienstverlening in Nederland. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft.

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Belang van wegvervoer in Nederland
 • Diverse partijen die betrokken zijn bij het wegvervoer
 • Samenhang koopovereenkomst, vervoersovereenkomst en goederentransportverzekering
 • Vervoerscondities voor het binnenlands wegvervoer (AVC) en het internationaal wegvervoer (CMR)
 • Aansprakelijkheidslimieten vervoerscondities en toepassing op schadegeval
 • Diverse soorten bijzonder vervoer (cabotage, ferryvervoer, vervoer met opslag, koelvervoer en verhuizingen) en de benodigde documenten (vrachtbrieven en douanedocumenten)
 • Verzekeringsaspecten bij het wegvervoer
 • Dekking en uitsluitingen van de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering
 • Premieberekening
 • Samenhang vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering, de AVB en de WAM
 • Schadebehandeling en de clausules G23 en G28
 • Retentie, verjaring en verval, en verrekening van vrachtpenningen met schade

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘Juridische Aspecten van Wegvervoer’ van NIBE-SVV.

Lesplanning

Lesplanning

U kunt deze training volgen in de klassikale variant. U volgt klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden in een dagvariant aangeboden. De dagtraining omvat 3 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Juridische Aspecten van Wegvervoer

Startmaand Variant Dag Locatie
Maart 2018 Dag Maandag Regio Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Maart 2018 Dag Maandag Regio Eindhoven
Startmaand Variant Dag Locatie
Maart 2018 Dag Maandag Regio Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Maart 2018 Dag Maandag Regio Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
Maart 2018 Dag Maandag Regio Zwolle
Startmaand Variant Dag Locatie
Juni 2018 Dag Maandag Regio Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Juni 2018 Dag Maandag Regio Eindhoven
Startmaand Variant Dag Locatie
Juni 2018 Dag Maandag Regio Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Juni 2018 Dag Maandag Regio Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
Juni 2018 Dag Maandag Regio Zwolle

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 200 4629 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten € 1830,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1993,50

Kosten

Trainingskosten: € 1.830,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. De 6% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. 

035 200 4604

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

035-7 506 155

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.