Brochure aanvragen

Juridische Aspecten van Wegvervoer

Alles over wegvervoer, vervoerscondities en transportverzekeringen

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Vanaf prijs

€ 0,00

Duur

Eerstvolgende startdatum

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze training over transportverzekeringen behandelt alle juridische aspecten rondom vervoer van zaken over de weg. U leert alles over de verschillende soorten van wegvervoer en de bijbehorende vervoerscondities en vervoersaansprakelijkheidsverzekeringen. In de training wordt niet alleen vakkennis behandeld, u ontwikkelt ook de nodige vaardigheden om die kennis in de praktijk toe te passen. Deze aantrekkelijke training wordt verzorgd door docenten met ruime praktijkervaring. Zij zorgen ervoor dat praktijk en theorie hand in hand gaan door de inbreng van praktijkvoorbeelden en casuïstiek. Kies daarom voor deze training van NIBE-SVV.

Doelgroep

De training is voor iedereen die kennis op het gebied van transportverzekeringen wil opdoen, zoals medewerkers van transportondernemingen en experts goederentransportschade, acceptanten en schadebehandelaars transportverzekering met als aandachtsgebied goederenverzekering en/of vervoerdersaansprakelijkheid en medewerkers bij intermediairs of registermakelaars in assurantiën.

Doel en opzet

Doel van de training Juridische Aspecten van Wegvervoer is dat u kennis en inzicht ontwikkelt met betrekking tot de plaats van het wegvervoer binnen het totale vervoer en de rol van partijen betrokken bij het wegvervoer. U leert welke soorten wegvervoerders er zijn en onder welke condities zij vervoeren. Er wordt hierbij nader ingegaan op de inhoud van de gebruikelijke vervoerscondities binnen het wegvervoer, de betekenis van de vrachtbrief binnen het wegvervoer en de dekkingsomvang van de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering. De training is zeer praktijkgericht. U maakt voortdurend een koppeling vanuit de theorie naar uw eigen praktijk. Hierdoor kunt u dat wat u leert direct toepassen in uw werk.

In elke training of opleiding is de docent van cruciaal belang. Daarom stelt NIBE-SVV hoge eisen aan de docenten en trainers. De bijeenkomsten worden uitsluitend verzorgd door docenten en trainers die zelf in de praktijk actief zijn. Zij hebben ruime ervaring in het vakgebied en blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten. Zij dagen u met hun ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken.

Vooropleiding

U heeft minimaal MBO-werk- en -denkniveau. De leergang bouwt voort op algemene kennis van de financiële dienstverlening en transportverzekeringskennis zoals aangeboden in Assurantie A: Transport.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 3 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘Juridische Aspecten van Wegvervoer’ van NIBE-SVV.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Belang van wegvervoer in Nederland
 • Diverse partijen die betrokken zijn bij het wegvervoer
 • Samenhang koopovereenkomst, ­vervoersovereenkomst en goederentransportverzekering
 • Vervoerscondities voor het binnenlands wegvervoer (AVC) en het internationaal wegvervoer (CMR)
 • Aansprakelijkheidslimieten vervoers­condities en ­toepassing op schadegeval
 • Diverse soorten bijzonder vervoer ­(cabotage, ­ferry­vervoer, vervoer met opslag, koelvervoer en ­verhuizingen) en de benodigde documenten ­(vrachtbrieven en douane­documenten)
 • Verzekeringsaspecten bij het weg­vervoer
 • Dekking en uitsluitingen van de vervoerders­aansprakelijkheidsverzekering
 • Premieberekening
 • Samenhang vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering, de AVB en de WAM
 • Schadebehandeling en de clausules G23 en G28
 • Retentie, verjaring en verval, en verrekening van ­vrachtpenningen met schade
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvormen

Deze training bestaat uit 3 dagen. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kostenspecificatie

Lesgeld: € 1.922,-
Studiemateriaal: € 53,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als u kiest voor een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.