HBO Kredietspecialist

Risicobeoordeling bij kredietverstrekking

Studiebelasting

7

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag en Zaterdag

Vanaf prijs

€ 5.889,50

Duur

12 maanden

Eerstvolgende startdatum

09-02-2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het verstrekken van krediet is nooit zonder risico's. Want hoe realistisch is een ondernemingsplan? Hoe staat een bedrijf er financieel voor? Waar halen zij hun financiering vandaan? In de HBO Kredietspecialist komen deze en andere onderwerpen aan bod. Je verdiept je in verschillende vormen van kredietverlening en leert risicoprofielen van klanten op te stellen. Je leert ongebruikelijke transacties en witwassen herkennen. Hierdoor kun je jouw klanten juist adviseren en risico's beperken. Dit HBO-programma wordt uitgevoerd door NCOI waarin de specifieke

vakinhoudelijke deskundigheid van NIBE-SVV is geïntegreerd.

Doelgroep

Dit programma is geschikt voor adviseurs consumptief en hypothecair krediet, kredietanalisten, kredietbeoordelaars, bewindvoerders, accountants, beleggingsadviseurs, vermogensbeheerders, controllers, assurantie tussenpersonen/financieel adviseurs, accountmanagers en private bankers in de financiële sector (banken, verzekeraars, intermediairs).

Doel en opzet

Je breidt in dit programma je kennis over kredietverlening en financieringsvormen uit. Kennis over de financiën van ondernemingen en het herkennen van financiële risico's kan daar niet bij uitblijven. Daarom wordt ook aandacht besteed aan klantcontact en het herkennen van ongebruikelijke transacties.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 1 jaar. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Klassikaal of virtual classroom

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Bij aanmelding kun je je voorkeurslocatie opgeven. Geef je de voorkeur aan een klassikaal programma zonder reistijd? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst: vaste tijden, met een docent én digitaal.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.