• Home
  • HBO Analist Customer Due Diligence

HBO Analist Customer Due Diligence

Data-analyses voor veiligheid en risicobeoordeling

Studiebelasting

7

Vakgebied

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 6.028,50

Duur

12 maanden

Eerstvolgende startdatum

02-03-2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je werkt in de financiële sector en wilt in de basis weten wat er speelt en hoe je als organisatie hier gebruik van kunt maken. Voor de organisatie zelf, maar ook voor de klant. Dan is de HBO Analist Customer Due Diligence een goede keuze. Niet alleen verdiep je je in de financiële producten en leer je welke gegevens van eigenaren in het midden- en kleinbedrijf interessant zijn. Je verdiept je ook in zaken als witwassen, due diligence en cliëntonderzoek. Door de kennis van business intelligence en Power BI die je in dit programma opdoet, kun je data analyseren, risico's opsporen, beoordelen en aanpakken en zorg je voor een veilige omgeving voor jouw organisatie, medewerkers en klanten. Dit HBO-programma wordt uitgevoerd door NCOI waarin de specifieke vakinhoudelijke deskundigheid van NIBE-SVV en Computrain is geïntegreerd.

Doelgroep

De HBO Analist Customer Due Diligence is geschikt voor iedereen werkzaam in de financiële sector (bij banken, verzekeraars, intermediairs, beleggings- en betaalinstellingen en trustkantoren) die klantcontact heeft en die bekend moet zijn met de bepalingen van de Wwft. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als callcentermedewerker, CDD-medewerker, zakelijk accountmanager, accountant, kredietanalist, financieel adviseur, advocaat, accountmanager, medewerker Belastingdienst of medewerker beursorderlijn.

Doel en opzet

Het programma bestaat uit 5 modules waarin onderwerpen als financiële regelgeving, data-analyse, governance, risicobeoordeling en financiële analyse aan bod komen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de regelgeving en werking van financiële instellingen en ontdek jij hoe zij de kwaliteit kunnen borgen.

De bijeenkomsten worden verzorgd door docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kunnen de theorie dan ook goed vertalen naar jouw eigen werkpraktijk. Daarnaast heb je gedurende het programma toegang tot een online leeromgeving, waarin je theorie en opdrachten vindt, maar ook contact kunt leggen met je docent en medestudenten.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 1 jaar. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Klassikaal of virtual classroom

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Bij aanmelding kun je je voorkeurslocatie opgeven. Geef je de voorkeur aan een klassikaal programma zonder reistijd? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst: vaste tijden, met een docent én digitaal.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.