Gedragscode Behandeling Letselschade

Snel en effectief op de hoogte van de gedragscode en de toepassing ervan

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Duur

1 maand

Eerstvolgende startdatum

Oktober 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een soepele en duidelijke afhandeling van schaderegeling is erg prettig voor de slachtoffers, zo worden zij niet extra belast. Hiervoor heeft de Letselschade Raad de Gedragscode Behandeling Letselschade ontwikkeld. Deze gedragscode biedt regels voor slachtoffers, belangenbehartigers en verzekeraars. In deze e-learningopleiding Gedragscode Behandeling Letselschade kun je vanaf je eigen computer in een leeromgeving met illustratieve filmpjes en toetsvragen de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL) leren kennen en toepassen. Na het volgen van deze opleiding via e-learning kun je de gedragscode op de juiste wijze toepassen in je beroepspraktijk.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor onder andere: schadebehandelaars bij WA-verzekeraars, schadebehandelaars bij rechtsbijstandverzekeraars, belangenbehartigers en andere professionals uit de letselschadepraktijk.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding ontwikkel je kennis van en inzicht in de gedragsregels uit de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL). Hierbij wordt zowel de kant van het slachtoffer en zijn belangenbehartiger als de kant van de verzekeraar belicht. Elke gedragsregel is uitgewerkt in de vorm van illustratieve filmpjes en toetsvragen, waarmee je je kennis test. Zo leer je, vanaf je eigen computer, op praktische en juiste wijze de gedragsregels toe te passen. Deze e-learningopleiding is meer dan een toets: je bouwt kennis op door de vragen door te nemen en aan de hand van ‘hints’ (achterliggende theorie en informatie) de literatuur te raadplegen.

Vooropleiding

HBO-werk- en -denkniveau op het gebied van financiële markten in het algemeen en bancaire kennis in het bijzonder.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 1 maand. Het doornemen van de leerstof en het maken van de opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 4 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

E-learning

Je volgt het programma via e-learning. Hierbij studeer je online in je eigen tijd en in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.