Gedragscode Behandeling Letselschade

Snel en effectief op de hoogte van de gedragscode en de toepassing ervan

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Vanaf prijs

€ 236,00

Duur

1 maand

Eerstvolgende startdatum

Oktober 2020
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een soepele en duidelijke afhandeling van schaderegeling is erg prettig voor de slachtoffers, zo worden zij niet extra belast. Hiervoor heeft de Letselschade Raad de Gedragscode Behandeling Letselschade ontwikkeld. Deze gedragscode biedt regels voor slachtoffers, belangenbehartigers en verzekeraars. Om ervoor te zorgen dat de gedragsregels op de juiste wijze worden toegepast in de praktijk ontwikkelde de Letselschade Raad een reeks trainingen over de Gedragscode Behandeling Letselschade. Deze e-learningopleiding Gedragscode Behandeling Letselschade is een van deze reeks trainingen. U kunt vanaf uw eigen computer in een leeromgeving met illustratieve filmpjes en toetsvragen de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL) leren kennen en toepassen. Na het volgen van deze opleiding via e-learning kunt u de gedragscode op de juiste wijze toepassen in uw beroepspraktijk.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor onder andere: schadebehandelaars bij WA-verzekeraars, schadebehandelaars bij rechtsbijstandverzekeraars, belangenbehartigers en andere professionals uit de letselschadepraktijk.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding ontwikkelt u kennis van en inzicht in de gedragsregels uit de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL). Hierbij wordt zowel de kant van het slachtoffer en zijn belangenbehartiger als de kant van de verzekeraar belicht. Elke gedragsregel is uitgewerkt in de vorm van illustratieve filmpjes en toetsvragen, waarmee u uw kennis test. Zo leert u, vanaf uw eigen computer, op praktische en juiste wijze de gedragsregels toe te passen. Deze e-learningopleiding is meer dan een toets: u bouwt kennis op door de vragen door te nemen en aan de hand van ‘hints’ (achterliggende theorie en informatie) de literatuur te raadplegen.

Vooropleiding

HBO-werk- en -denkniveau op het gebied van financiële markten in het algemeen en bancaire kennis in het bijzonder.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. U bepaalt zelf uw studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 1 maand. Het doornemen van de leerstof en het maken van de opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 4 uur per week.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk digitaal tekstboek. U test uw kennis en begrip van deze theorie met oefenvragen die u ter beschikking krijgt in uw online leeromgeving.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examen en certificaat

De opleiding wordt afgesloten met een online zelftest. Als u de toets heeft afgerond, kunt u de toets digitaal laten beoordelen. Slaagt u niet voor de eerste toets, dan kunt u, zodra de tweede toets beschikbaar is, een nieuwe poging doen. U krijgt hierover van ons uiteraard alle informatie.

Studieprogramma

De volgende 5 thema’s komen aan de orde:

  • Belangenbehartiging en eerste contact
  • Vaststellen aansprakelijkheid
  • Vaststellen en vergoeden schade
  • Geschiloplossing
  • Financiële voorlichting
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

U volgt de opleiding via e-learning. Bij deze lesvariant volgt u geen klassikale bijeenkomsten, maar gebruikt onze geavanceerde online leeromgeving. Hierbij wordt u op afstand ondersteund door een van onze ervaren docenten.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Kosten tot 31 december 2020

Bij e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

E-Learning
€ 236,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 236,-
Kosten vanaf 31 december 2020

Bij e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

E-learning
€ 249,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 249,-

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als u kiest voor een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.