Foundations of Financial Risk

Uitstekende voorbereiding voor het officiële GARP-examen

Studiebelasting

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

Duur

Eerstvolgende startdatum

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze praktijkgerichte examentraining geeft je een overzicht van hoe banken opereren, hoe ze aangestuurd worden en welke wet- en regelgeving hierbij van toepassing is. Dit leidt tot een brede kennis van krediet-, markt- en operationeel risico dat banken lopen. Ook internationale wetgeving komt aan bod, zoals de Basel akkoorden en hoe deze het risicomanagement beïnvloeden. Je hebt zo een actueel inzicht in de belangrijkste risico’s op financieel gebied. Deze training is de beste voorbereiding op het GARP-examen Foundations of Financial Risk. Met een GARP-certificaat laat je zien wat je waard bent.

Doelgroep

Deze training is bestemd voor iedereen die graag een volledig overzicht wil hebben op het gebied van financieel risicomanagement. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een functie in de automatisering. Daarnaast is het ook interessant voor medewerkers van de afdelingen Risicomanagement, Asset & Liability Management, frontoffice Treasury, Compliance en Audit, toezichthouders en accountants die geïnteresseerd zijn in financiële risico’s.

Doel en opzet

Voor professionals werkzaam in risicobeheer die GARP-gecertificeerd moeten worden, biedt de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen (UvA ABV) deze examentraining aan. UvA ABV is een samenwerking tussen NIBE-SVV en UvA en werkt samen met de beste docenten op dit terrein, te weten Tony Illis en Coen Streefland. Het doel is om een overzicht te bieden van risicomanagement en -regulering door middel van wet- en regelgeving. Deze examentraining ondersteunt je uitstekend bij het behalen van het GARP-examen Foundations of Financial Risk. De opzet wordt deels bepaald door de knelpunten van de deelnemers.

Vooropleiding

HBO-werk- en -denkniveau op het gebied van financiële markten in het algemeen en bancaire kennis in het bijzonder.

Studiemateriaal

Er wordt vanwege het internationale aspect gebruikgemaakt van gangbare Engelstalige literatuur. Ter voorbereiding op het examen biedt GARP een online leeromgeving en boeken aan. Je meldt je zelf aan voor het examen bij GARP, www.garp.org. Het studiemateriaal bestel je bij GARP. Houd rekening met een levertijd van ongeveer 6 weken voor het boek. Let op de GARP-voorwaarden: je hebt 9 maanden na je betaalde registratie bij GARP om het Financial Risk and Regulation-programma te voltooien en deel te nemen aan het examen. We raden aan dat je je pas bij GARP registreert nadat je een bevestiging hebt ontvangen met de definitieve begindatum van je opleiding.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.