Foundations of Financial Risk

Uitstekende voorbereiding voor het officiële GARP-examen

Studiebelasting

Vakgebied

Bank

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

3 dagen

Eerstvolgende startdatum

15-04-2020
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze praktijkgerichte examentraining geeft u een overzicht van hoe banken opereren, hoe ze aangestuurd worden en welke wet- en regelgeving hierbij van toepassing is. Dit leidt tot een brede kennis van krediet-, markt- en operationeel risico dat banken lopen. Ook internationale wetgeving komt aan bod, zoals de Basel akkoorden en hoe deze het risicomanagement beïnvloeden. U heeft zo een actueel inzicht in de belangrijkste risico’s op financieel gebied. Deze training is de beste voorbereiding op het GARP-examen Foundations of Financial Risk. Met een GARP-certificaat laat u zien wat u waard bent.

Doelgroep

Deze training is bestemd voor iedereen die graag een volledig overzicht wil hebben op het gebied van financieel risicomanagement. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een functie in de automatisering. Daarnaast is het ook interessant voor medewerkers van de afdelingen Risicomanagement, Asset & Liability Management, frontoffice Treasury, Compliance en Audit, toezichthouders en accountants die geïnteresseerd zijn in financiële risico’s.

Vooropleiding

HBO-werk- en -denkniveau op het gebied van financiële markten in het algemeen en bancaire kennis in het bijzonder.

Doel en opzet

Het doel is om een overzicht te bieden van risicomanagement en -regulering door middel van wet- en regelgeving. Het is een klassikale examentraining die u uitstekend ondersteunt bij het behalen van het GARP-examen Foundations of Financial Risk. De opzet wordt deels bepaald door de knelpunten van de deelnemers.

Studiebelasting en duur

De training duurt 3 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 27 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

De bijeenkomsten worden in het Nederlands aangeboden, maar er wordt vanwege het internationale aspect gebruikgemaakt van gangbare Engelstalige literatuur. Ter voorbereiding op het examen biedt GARP een online leeromgeving en boeken aan. U meldt zich zelf aan voor het examen bij GARP, www.garp.org. Het studiemateriaal bestelt u bij GARP. Houdt u rekening met een levertijd van ongeveer 6 weken voor het boek. Let op de GARP voorwaarden: u heeft 9 maanden na uw betaalde registratie bij GARP om het Financial Risk and Regulation-programma te voltooien en deel te nemen aan het examen. We raden aan dat u zich pas bij GARP registreert nadat u een bevestiging van NIBE-SVV heeft ontvangen met de definitieve begindatum van uw opleiding.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Market Risk Management
 • Introduction to Bank Risk Management
 • Foreign Exchange Markets, Instruments and Risks
 • Interest Rate Markets, Instruments and Risks
 • Equity and Commodity Markets, ­Instruments and Risks
 • The Risk Measurement Process
 • Risks in Bank Trading Strategies
 • Market Risk Organization and Reporting
 • Credit Risk Management
 • Interest Rate Risk in the Banking Book
 • Liquidity Risk in the Banking Book
 • Bank Capital Management
 • Treasury Risk Management
 • Interest Rate Risk in the Banking Book
 • Liquidity Risk in the Banking Book
 • Bank Capital Management
 • Operational Risk Management
 • Introduction to Operational Risk
 • Operational Risk: Loss Data and Risk and Control Self Assessments
 • Operational Risk: Scenario Analysis, Key Risk Indicators, Reporting and Best Practices

Examen

Het officiële GARP-examen legt u af bij GARP. U dient zich hiervoor zelf aan te melden via www.garp.org.

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname 'Foundations of Financial Risk' van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvormen

Deze training bestaat uit 3 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 3 weken. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Dagtraining

 • 15 april, 6 en 27 mei 2020
 • 16 september, 7 en 28 oktober 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Lesvormen

Deze training bestaat uit 3 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 3 weken. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.615,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Locatiekosten
€ 88,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.778,50

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Bij een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.