Fiscaliteit voor de Financieel Dienstverlener

De fiscale positie van een ondernemer en een onderneming

Studiebelasting

7

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Vanaf prijs

€ 624,00

Duur

3 maanden

Eerstvolgende startdatum

September 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je op toegankelijke wijze meer leren over de fiscale positie van een ondernemer en een onderneming? Dan is deze opleiding Fiscaliteit voor de Financieel Dienstverlener van NIBE-SVV een uitstekende keuze. Je leert wat de fiscale gevolgen voor de onderneming en de ondernemer zijn als er een verandering wordt doorgevoerd. Daarnaast verdiep je je in de verschillende varianten van rechtsvormen, het opzetten van een holdingstructuur, het overnemen van een bedrijf en het beëindigen van een bedrijf. Zo krijg je een integrale kijk op fiscaliteit binnen organisaties.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor accountmanagers zakelijke relaties en financieringsspecialisten binnen banken of intermediairs.

Doel en opzet

Doel van deze interactieve opleiding Fiscaliteit voor de Financieel Dienstverlener is dat je kennis van en inzicht in de fiscale positie van een ondernemer en een onderneming ontwikkelt. De nadruk ligt op de momenten waarop de onderneming een verandering ondergaat. Tijdens de opleiding ga je nader in op de voornaamste fiscale aspecten die een belangrijke rol spelen bij de keuze tussen rechtsvormen. Daarnaast leg je de relatie tussen fiscaliteit en het wijzigen van de rechtsvorm. Ook leer je meer over de fiscale en financiële aspecten met betrekking tot de directeur-grootaandeelhouder en de fiscale en financiële aspecten van holdingstructuren. Je verdiept je tevens in de koop en verkoop van bedrijven en de fiscale problematiek die daarbij speelt. Tot slot integreer je met behulp van cases de leerstof van de voorgaande delen.

Vooropleiding

Je hebt een HBO-werk- en -denkniveau, met enige praktijkervaring.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt het programma 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 7 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

E-learning

Je volgt het programma via e-learning. Hierbij studeer je online in je eigen tijd en in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.