Financieel Risicomanagement

Overzichtelijke inleiding in financial risk management (FRM)

Studiebelasting

10

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Avond, Dag en Zaterdag

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

15-02-2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je kennis van en inzicht in risicomanagement ontwikkelen? Dan is deze opleiding Financieel Risico Management (FRM) van NIBE-SVV ideaal voor jou. Tijdens de opleiding krijg je een introductie van de belangrijkste onderwerpen van riskmanagement. Zo ga je aan de slag met financieel risicomanagement en leer je risicometingen uitvoeren. Je ontdekt met welke soorten risico's banken te maken hebben en leert deze actief herkennen en beheersen. Uiteraard handel je daarbij binnen de kaders van de wet- en regelgeving. Wil je na deze opleiding FRM nog verder studeren? Dat kan. Deze inleiding in risicomanagement is een uitstekende voorbereiding op de training Foundations of Financial Risk, waarmee je een officiële internationaal erkende certificering van GARP kunt behalen.

Jouw loopbaan

Deze opleiding Riskmanagement is bestemd voor beginnende medewerkers van de afdelingen Risicomanagement, Asset & Liability Management, Treasury, Compliance en Audit, toezichthouders en accountants.

Wil je je na het volgen van deze opleiding verder ontwikkelen op het gebied van financieel risicomanagement, dan is de opleiding Foundations of

Financial Risks van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen misschien iets voor jou.

Doel en opzet

Tijdens de opleiding Financieel Risico Management verdiep je je in risicomanagement. Hierbij behandel je 4 grote pijlers: markt-, krediet-, treasury- en operationeel risico. Daarnaast krijg je een integraal overzicht van de vormen van risicomanagement en hoe je hiermee kunt omgaan.

De bijeenkomsten zijn erg praktijkgericht en je wordt getraind door docenten uit de praktijk. Hierdoor kun je de geoefende materie direct toepassen in je werkzaamheden. De opleiding wordt in het Nederlands aangeboden en er wordt vanwege het internationale aspect gebruikgemaakt van gangbare Engelstalige literatuur.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je online bijeenkomsten in groepsverband, onder begeleiding van je docent.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.