Financieel Risicomanagement

Overzichtelijke inleiding in financial risk management (FRM)

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Zaterdag en Dag

Vanaf prijs

€ 729,00

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

16-09-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je kennis van en inzicht in risicomanagement ontwikkelen? Dan is deze opleiding Financieel Risico Management (FRM) van NIBE-SVV ideaal voor jou. Tijdens de opleiding krijg je een introductie van de belangrijkste onderwerpen van riskmanagement. Zo ga je aan de slag met financieel risicomanagement en leer je risicometingen uitvoeren. Je ontdekt met welke soorten risico's banken te maken hebben en leert deze actief herkennen en beheersen. Uiteraard handel je daarbij binnen de kaders van de wet- en regelgeving. Wil je na deze opleiding FRM nog verder studeren? Dat kan. Deze inleiding in risicomanagement is een uitstekende voorbereiding op de training Foundations of Financial Risk, waarmee je een officiële internationaal erkende certificering van GARP kunt behalen.

Doel en opzet

Tijdens de opleiding Financieel Risico Management verdiep je je in risicomanagement. Hierbij behandel je vier grote pijlers: markt-, krediet-, treasury- en operationeel risico. Daarnaast krijg je een integraal overzicht van de vormen van risicomanagement en hoe je hiermee kunt omgaan.

De bijeenkomsten zijn erg praktijkgericht en je wordt getraind door docenten uit de praktijk. Hierdoor kun je de geoefende materie direct toepassen in je werkzaamheden. De opleiding wordt in het Nederlands aangeboden en er wordt vanwege het internationale aspect gebruikgemaakt van gangbare Engelstalige literatuur.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Jouw loopbaan

Deze opleiding riskmanagement is bestemd voor beginnende medewerkers van de afdelingen Risicomanagement, Asset & Liability Management, Treasury, Compliance en Audit, toezichthouders en accountants.

Wil je je na het volgen van deze opleiding verder ontwikkelen op het gebied van financieel risicomanagement, dan is de opleiding Foundations of Financial Risks misschien iets voor jou.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Markt risicomanagement
  • Krediet risicobeheer
  • Treasury risicomanagement
  • Operationeel risicomanagement

Examen en diploma

Je rondt de opleiding af met een praktijkgerichte opdracht. Behaal je een voldoende voor deze opdracht, dan ontvang je het diploma 'Financieel Risico Management’ van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

Je kunt deze opleiding volgen in twee zeer aantrekkelijke varianten. Je kunt kiezen uit de volgende varianten:

  1. E-learning. Je gebruikt onze online leeromgeving. Hierbij word je op afstand ondersteund door een van onze ervaren docenten.
  2. Klassikaal.Je volgt klassikale bijeenkomsten ondersteund door een online leeromgeving. De opleiding omvat 2 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Inschrijven

Selecteer eerst de gewenste opleidingsvariant om je in te schrijven.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Financieel Risicomanagement (klassikaal)
€ 1.683,-
Financieel Risicomanagement (e-learning)
€ 729,-
Wil je een kostenoverzicht in je mailbox ontvangen?
Stuur kosten per mail

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als de opleiding beschikbaar is als e-learning en je kiest hiervoor, dan ontvang je altijd een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kan je bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen, verzorgd door NIBE-SVV, kunnen wij jou vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal jij jouw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. De 9% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien je bij jouw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling je de btw-vrijgestelde opleiding hebt gevolgd.

Wanneer je geen vooropleiding hebt gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.