Neem een optie op Financial Risk and Regulation

Financial Risk and Regulation

De beste voorbereiding voor het internationale GARP-examen

Studiebelasting

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 1.858,50

Duur

3 dagen

Eerstvolgende startdatum

08-09-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met deze examentraining ben je optimaal voorbereid op het internationale GARP-examen Financial Risk and Regulation. Je ontwikkelt inzicht in risicomanagement en bent op de hoogte van reguleringen door middel van wet- en regelgeving. Na afloop begrijp je wat de invloed is van financiële risico’s op effecten, instellingen, systemen en wereldwijde financiële infrastructuur. Je kunt de training afsluiten met een examen bij GARP, waarmee je een officieel GARP-certificaat kunt behalen. Hiermee laat je zien dat je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van market riskmanagement, credit riskmanagement, treasury riskmanagement en operational riskmanagement.

Officieel erkend

Als de training Financial Risk and Regulation met goed gevolg is afgerond, dan kom je in aanmerking voor vrijstelling van module 1 van de Bankiersopleiding van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen. De Bankiersopleiding levert bij goed gevolg het UvA-diploma Bankiersopleiding op en inschrijving in het Register Certified Banker (CeBa®). De opleiding omvat drie modules.

Doelgroep

Deze training is bestemd voor medewerkers van de afdelingen Risicomanagement, Asset & Liability Management, frontoffice Treasury, Compliance en Audit, toezichthouders en accountants.

Doel en opzet

Deze klassikale examentraining ondersteunt je bij het behalen van het GARP-examen Financial Risk and Regulation. Het doel van de training is om integrale kennis en inzicht aan te reiken met betrekking tot de aspecten van risicomanagement en de regulering door middel van wet- en regelgeving. Aan de hand van de thema’s market riskmanagement, credit riskmanagement, treasury riskmanagement en operational riskmanagement worden de specifieke aspecten van het bankbedrijf behandeld.

Vooropleiding

HBO-werk- en -denkniveau op het gebied van financiële markten in het algemeen en bancaire kennis in het bijzonder.

Studiebelasting en duur

De training duurt 3 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 27 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

De bijeenkomsten worden in het Nederlands aangeboden, maar er wordt vanwege het internationale aspect gebruikgemaakt van gangbare Engelstalige literatuur. Ter voorbereiding op het examen biedt GARP een online leeromgeving en boeken aan. Je dient je hiervoor zelf aan te melden bij GARP, www.garp.org. Het studiemateriaal dien je zelf te bestellen bij GARP. Houd rekening met een levertijd van ongeveer 6 weken. Let op de GARP-voorwaarden: je hebt 9 maanden na je betaalde registratie bij GARP om het Financial Risk and Regulation-programma te voltooien en deel te nemen aan het examen. We raden aan dat je je pas bij GARP registreert nadat je een bevestiging van NIBE-SVV hebt ontvangen met de definitieve begindatum van je opleiding.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.