Financial Risk and Regulation

De beste voorbereiding voor het internationale GARP-examen

Studiebelasting

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 1.858,50

Duur

3 dagen

Eerstvolgende startdatum

10-02-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met deze examentraining bent u optimaal voorbereid op het internationale GARP-examen Financial Risk and Regulation. U ontwikkelt inzicht in risicomanagement en bent op de hoogte van reguleringen door middel van wet- en regelgeving. Na afloop begrijpt u wat de invloed is van financiële risico’s op effecten, instellingen, systemen en wereldwijde financiële infrastructuur. U kunt de training afsluiten met een examen bij GARP, waarmee u een officieel GARP-certificaat kunt behalen. Hiermee laat u zien dat u op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van market riskmanagement, credit riskmanagement, treasury riskmanagement en operational riskmanagement.

Officieel erkend

Als de training Financial Risk and Regulation met goed gevolg is afgerond, dan komt u in aanmerking voor vrijstelling van module 1 van de Bankiersopleiding van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen. De Bankiersopleiding levert bij goed gevolg het UvA-diploma Bankiersopleiding op en inschrijving in het Register Certified Banker (CeBa®). De opleiding omvat 3 modules.

Doelgroep

Deze training is bestemd voor medewerkers van de afdelingen Risicomanagement, Asset & Liability Management, frontoffice Treasury, Compliance en Audit, toezichthouders en accountants.

Doel en opzet

Deze klassikale examentraining ondersteunt u bij het behalen van het GARP-examen Financial Risk and Regulation. Het doel van de training is om integrale kennis en inzicht aan te reiken met betrekking tot de aspecten van risicomanagement en de regulering door middel van wet- en regelgeving. Aan de hand van de thema’s market riskmanagement, credit riskmanagement, treasury riskmanagement en operational riskmanagement worden de specifieke aspecten van het bankbedrijf behandeld.

Vooropleiding

HBO-werk- en -denkniveau op het gebied van financiële markten in het algemeen en bancaire kennis in het bijzonder.

Studiebelasting en duur

De training duurt 3 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 27 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

De bijeenkomsten worden in het Nederlands aangeboden, maar er wordt vanwege het internationale aspect gebruikgemaakt van gangbare Engelstalige literatuur. Ter voorbereiding op het examen biedt GARP een online leeromgeving en boeken aan. U dient zich hiervoor zelf aan te melden bij GARP, www.garp.org. Het studiemateriaal dient u zelf te bestellen bij GARP. Houdt u rekening met een levertijd van ongeveer 6 weken. Let op de GARP-voorwaarden: u heeft 9 maanden na uw betaalde registratie bij GARP om het Financial Risk and Regulation-programma te voltooien en deel te nemen aan het examen. We raden aan dat u zich pas bij GARP registreert nadat u een bevestiging van NIBE-SVV heeft ontvangen met de definitieve begindatum van uw opleiding.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examen en bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘Financial Risk and Regulation’ van NIBE-SVV. Het officiële GARP-examen legt u af bij GARP. U dient zich hiervoor zelf aan te melden via www.garp.org.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Market riskmanagement

 • Introduction to Bank Risk Management
 • Foreign Exchange Markets, Instruments and Risks
 • Interest Rate Markets, Instruments and Risks
 • Equity and Commodity Markets, Instruments and Risks
 • The Risk Measurement Process
 • Risks in Bank Trading Strategies
 • Market Risk Organization and Reporting

Credit riskmanagement

 • Interest Rate Risk in the Banking Book
 • Liquidity Risk in the Banking Book
 • Bank Capital Management

Treasury riskmanagement

 • Interest Rate Risk in the Banking Book
 • Liquidity Risk in the Banking Book
 • Bank Capital Management

Operational riskmanagement

 • Introduction to Operational Risk
 • Operational Risk: Loss Data and Risk and Control Self Assessments
 • Operational Risk: Scenario Analysis, Key Risk Indicators, Reporting and Best Practices
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvormen

Deze training bestaat uit 3 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.695,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Locatiekosten
€ 88,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.858,50

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als u kiest voor een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.