< Particuliere bankopleidingen

Opleiding Erkend Hypothecair Planner NVHP

Van Erkend Financieel Adviseur naar Erkend Hypothecair Planner

Niveau

Vakopleidingen

Studiebelasting

30 uur per maand

Opleidingsvariant

Zaterdag en Dag


Algemeen

Voor Erkend Hypotheekadviseurs/Erkend Financieel Adviseurs die willen doorgroeien naar Erkend Hypothecair Planner, heeft NIBE-SVV in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, NVHP, een verkorte opleiding ontwikkeld die cursisten opleidt voor het examen Leergang Hypothecaire Planning, zoals door exameninstituut CITO wordt afgenomen. Als gevolg van de snelle digitalisering zal er een scherpere scheiding komen tussen reguliere hypotheekadviestrajecten en de meer complexe adviestrajecten. De Erkend Hypothecair Planner is opgeleid om deze meer complexe adviesdossiers te kunnen behandelen. Zowel werkgevers als individuele adviseurs hebben er een groot belang bij om tijdig voorbereid te zijn op deze ontwikkeling. Met deze titel/registratie heeft u de mogelijkheid om een bredere doelgroep van duurzaam financieel advies te voorzien.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor adviseurs die geregistreerd staan bij de Stichting Erkend Hypotheekadviseur of het register Erkend Financieel Adviseur.

Doel en opzet

Het doel van deze opleiding op maat is dat de deelnemers na het volgen van deze opleiding (en voldoende eigen inzet) deel kunnen nemen aan het examen Leergang Hypothecaire Planning, zoals dat wordt afgenomen door CITO en dit succesvol afsluiten. De deelnemers dienen daarna binnen een jaar na dit examen een praktijkcase te maken en te presenteren. Dit tweede deel van het examen vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planners. Na het behalen van deze beide examens mag de adviseur de beschermde titel Erkend Hypothecair Planner voeren.

De opleiding bestaat uit 4 dagen. De eerste 3 zijn gericht op kennis en vaardigheden. De laatste bijeenkomst bestaat uit examentraining. De opleiding is praktijkgericht met veel interactie tussen de deelnemers en de docenten.

Vooropleiding

U heeft een beroepskwalificatie Hypothecair krediet en registratie in SEH of EFA register.

Voorbereiding en studiebelasting

De voorbereiding van de verschillende bijeenkomsten zal onder andere bestaan uit het gedegen doornemen van de syllabus Leergang Hypothecaire Planning zoals die ontwikkeld is en wordt uitgegeven door de Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planners.

Inclusief voorbereiding en de 8 bijeenkomsten moet worden gerekend met een studiebelasting van 100 uur. Let op: de ‘normale’ Leergang Hypothecaire Planning duurt 10 dagen en heeft een studiebelasting tussen 200 en 300 uur. Deze ‘kopstudie’ Specialisatie Hypothecair Planner is uitsluitend gericht op adviseurs die via hun opleiding en werkervaring als Erkend Hypotheekadviseur/Erkend Financieel Adviseur al beschikken over een deel van de kennis en ervaring die voor een Erkend Hypothecair Planner is vereist. De deelnemers kunnen dan deelnemen aan het examen zoals dat ook wordt afgenomen voor adviseurs die aan de volledige Leergang Hypothecaire Planning hebben deelgenomen.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV is immers al jaren de opleider voor de financiële dienstverlening in Nederland. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft. Het studiemateriaal bestaat uit de syllabus Leergang Hypothecaire Planning. Deze is te bestellen via het secretariaat van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (info@hypothecairplanner.nl).

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Het huwelijksgoederen- en erfrecht
  • Sparen en beleggen
  • De directeur grootaandeelhouder
  • Echtscheiding
  • Kennis en berekening toekomstig inkomen
  • Integraliteit van het advies

Examen

Het examen is het examen Erkend Hypothecair Planner via CITO. U dient zich voor dit examen zelf aan te melden. De kosten betaalt u rechtstreeks aan de exameninstantie.

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘Erkend Hypothecair Planner NVHP’ van NIBE-SVV.

Lesplanning

Lesplanning

De opleiding volgt u in de klassikale variant. Bij deze variant volgt u klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. In de bijeenkomsten wordt u getraind in het maken van examenvragen. De bijeenkomsten worden in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding omvat 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Erkend Hypothecair Planner NVHP

Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Dag Donderdag Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Dag Donderdag Eindhoven
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Dag Donderdag Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Dag Donderdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Dag Donderdag Zwolle
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Zaterdag Zaterdag Eindhoven
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Zaterdag Zaterdag Zwolle
Startmaand Variant Dag Locatie
Mei 2018 Dag Donderdag Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Mei 2018 Dag Donderdag Eindhoven
Startmaand Variant Dag Locatie
Mei 2018 Dag Donderdag Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Mei 2018 Dag Donderdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
Mei 2018 Dag Donderdag Zwolle
Startmaand Variant Dag Locatie
Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Eindhoven
Startmaand Variant Dag Locatie
Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Zwolle

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 200 4627 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld € 610,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 100,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 710,00

Kosten

Klassikaal: € 610,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. De 6% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. 

035 200 4604

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

035-7 506 155

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.