CDD en KYC: Wwft voor Betaalinstellingen

Praktische vertaling van de Wwft-regels voor alle medewerkers bij betaalinstellingen

Studiebelasting

5

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Duur

1 dag

Eerstvolgende startdatum

Januari 2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze training CDD en KYC: Wwft voor Betaalinstellingen leggen we samen met jou een goede basis van Wwft-kennis op het gebied van klantonderzoek. Tijdens de training leer je de risicofactoren van witwassen en financieren van terrorisme kennen. Ook leer je hoe je een risicobeeld maakt en vastlegt van een natuurlijke persoon of rechtspersoon. In de training nemen we je mee langs de wet- en regelgeving en bestudeer je voorbeelden uit de praktijk. Met de inzichten die je opdoet, word je een echte gesprekspartner op CDD-gebied voor je collega's.

Geaccrediteerd door de VBIN

Deze training is geaccrediteerd door de Verenigde Betaal Instellingen Nederland (VBIN), de branchevereniging voor betaaldienstverleners en elektronische geldinstellingen.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor alle medewerkers van betaaldienstverleners en elektronische geldinstellingen. Hierbij kun je denken aan medewerkers van de afdelingen sales, IT (die oplossingen ontwikkelen om KYC- of CDD-processen uit te voeren en vast te leggen), supportdesk (voor klantvragen) of de communicatieafdeling.

Doel en opzet

Waar letten toezichthouders op? En waar kun je belangrijke informatie vinden? Deze en andere vragen komen tijdens de training aan bod. Je krijgt inzicht in nuttige en belangrijke websites en we nemen je mee in de leidraden en rapportages van de toezichthouder. Hierdoor bouw je als het ware aan je bibliotheek, die jou helpt om het CDD-vak te begrijpen.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Studiebelasting en duur

De e-learning kan volledig in eigen tempo worden doorlopen. De gemiddelde studiebelasting is 2 tot 3 uur. Dit bestaat uit het doornemen van het studiemateriaal, het maken van de oefenvragen en de afrondende toets.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

E-learning

Je volgt het programma via e-learning. Hierbij studeer je online in je eigen tijd en in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.