Opleiding CCO: Introductie Compliance

Module uit de geaccrediteerde leergang Certified Compliance Officer (CCO)

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Algemeen

In deze module doet u kennis op van wet- en regelgeving omtrent de compliance functie, de taken en de verantwoordelijkheden. De module Introductie Compliance maakt onderdeel uit van de complete leergang Certified Compliance Officer (CCO) van NIBE-SVV. De leergang CCO biedt u een waardevol programma om door te kunnen groeien tot volwaardig compliance officer. De vakdocenten in deze leergang, die hun sporen ruim hebben verdiend in de wereld van compliance, bieden u de tools en inzichten die u nodig heeft.

Officieel erkend

De leergang CCO is geaccrediteerd door DSI, register Compliance Professional. Met het behalen van het diploma Certified Compliance Officer (CCO) kunnen professionals zich bij DSI laten certificeren door middel van registratie in het register DSI Compliance Professional.

Als de leergang met goed gevolg is afgerond, dan komt u in aanmerking voor vrijstelling van 2 van de 6 modules van de Registeropleiding financieel recht van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen. De Registeropleiding financieel recht wordt afgesloten met het UvA-diploma registeropleiding financieel recht en omvat 4 verplichte modules en 2 keuzemodules.

Doelgroep

De compliance officer assisteert het management van een financiële onderneming in het managen van de compliancerisico’s van deze onderneming. Een onder toezicht staande onderneming heeft te maken met risico’s van wettelijke of regulatieve sancties en van materieel, financieel of reputatieverlies. De hele leergang is speciaal ontwikkeld voor ervaren compliance officers, auditors en andere professionals in vergelijkbare functies met toezichtverantwoordelijkheden.

Vooropleiding

De module CCO: Introductie Compliance is geschikt voor u, als u beschikt over minimaal HBO-/WO-werk- en -denkniveau. Verder wordt verwacht dat u voldoende kennis van relevante wet- en regelgeving heeft. Ook beschikt u over een werkomgeving waarin u de moduleopdracht kunt uitvoeren. Indien u (nog) niet volledig voldoet aan dit profiel, kan voldoende werkervaring alsnog leiden tot toelating tot deze module.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de module CCO: Introductie Compliance nodig heeft.

Doel en opzet

Het doel van de module CCO: Introductie Compliance is u meer inzicht te geven in de verplichtingen die de wet- en regelgeving van u vragen, ook op het gebied van Europees recht. U leert om een doorvertaling van wet- en regelgeving naar de organisatie te maken rekening houdend met (on)gewenst gedrag. De bijeenkomsten en de moduleopdracht zijn praktijkgericht. Zo werkt u tijdens 1 van de bijeenkomsten aan het ontwikkelen van uw vaardigheden door actief te oefenen met situaties waar compliance officers in de praktijk mee te maken kunnen krijgen.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt de module 3 maanden. Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 8 uur per week.

Vrijstellingen

Deze module kunt u inbrengen in de volledige leergang Certified Compliance Officer (CCO) van NIBE-SVV.

Studieprogramma

Studieprogramma

In de module CCO: Introductie Compliance komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wet- en regelgeving, Wft, materieel recht
  • Europees recht, Mifid/EMIR
  • Strategie, corporate governance, bestuurdersaansprakelijkheid
  • Compliance en -functie, compliance charter
  • Integriteit, cultuur en gedrag in de organisatie
  • Awareness en opleiden van medewerkers
  • Compliancevaardigheden en compliant zijn

Examen en certificaat

Voor de module CCO: Introductie Compliance geldt een aanwezigheidsplicht met actieve participatie. De module wordt afgerond met een moduleopdracht. Als u actief heeft deelgenomen aan de module en de opdracht met een voldoende heeft afgerond, dan ontvangt u het felbegeerde certificaat ‘Introductie Compliance’. Deze module is onderdeel van de leergang CCO van NIBE-SVV.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

U kunt deze module volgen in de klassikale dagvariant. De moduleopdracht maakt deel uit van de opleiding. De examenkosten voor de moduleopdracht staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. U volgt bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. Deze module bestaat uit 4 dagbijeenkomsten.

Wilt u deze module of de hele leergang op maat in uw organisatie afnemen? Neem dan contact met ons op.

CCO: Introductie Compliance

Startmaand Variant Dag Locatie
Februari 2018 Dag Woensdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
Mei 2018 Dag Woensdag Utrecht

 
Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld € 2.375,-
Studiemateriaal € 125,-
Examenkosten € 150,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 100,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 2.750,-

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 2.375,-
Studiemateriaal: € 125,-
Examenkosten: € 150,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

035 200 4604 06 826 586 44

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.