Opleiding Introductie Compliance

Module uit de opleiding Certified Compliance Officer


Algemeen

De module Introductie Compliance maakt onderdeel uit van de complete opleiding Certified Compliance Officer (CCO) van NIBE-SVV. In deze module doet u kennis op van wet- en regelgeving omtrent de compliance functie, de taken en de verantwoordelijkheden. De opleiding CCO biedt u een waardevol programma om door te kunnen groeien tot volwaardig compliance officer. De vakdocenten in deze opleiding, die hun sporen ruim hebben verdiend in de wereld van compliance, bieden u de tools en inzichten die u nodig heeft.

Officieel erkend

De opleiding CCO is geaccrediteerd door:

  • DSI, register Compliance Professional
  • Holland Quaestor, register Certified Compliance Officer

Doelgroep

De hele leergang is speciaal ontwikkeld voor ervaren compliance officers, auditors en andere professionals in vergelijkbare functies met toezichtverantwoordelijkheden.

Doel en opzet

Het doel van de CCO-module Introductie Compliance is u meer inzicht te geven in de verplichtingen die de wet- en regelgeving van u vragen, ook op het gebied van Europees recht. U leert om een doorvertaling van wet- en regelgeving naar de organisatie te maken rekening houdend met (on-)gewenst gedrag. De bijeenkomsten en de moduleopdracht zijn praktijkgericht.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 30 uur.

Vooropleiding

De CCO-module Introductie Compliance is geschikt voor u, als u beschikt over minimaal HBO-/WO-werk- en -denkniveau. Verder wordt verwacht dat u voldoende kennis van relevante wet- en regelgeving heeft. Ook beschikt u over een werkomgeving waarin u de moduleopdracht kunt uitvoeren. Indien u (nog) niet volledig voldoet aan dit profiel, kan voldoende werkervaring alsnog leiden tot toelating tot deze module.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de CCO-module Introductie Compliance nodig heeft.

Vrijstellingen

Deze module kunt u inbrengen in de volledige opleiding Certified Compliance Officer (CCO) van NIBE-SVV.

Studieprogramma

Studieprogramma

In de CCO-module Introductie Compliance komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wet- en regelgeving, Wft, materieel recht
  • Europees recht, Mifid III/EMIR
  • Strategie, corporate governance, bestuurdersaansprakelijkheid
  • Compliance en –functie, compliance charter
  • Integriteit, cultuur en gedrag in de organisatie
  • Awareness en opleiden van medewerkers
  • Compliance vaardigheden en compliant zijn

Examen en diploma

Voor de CCO-module Introductie Compliance geldt een aanwezigheidsplicht met actieve participatie. De module wordt afgerond met een moduleopdracht. Als u actief heeft deelgenomen aan de module en de opdracht met een voldoende heeft afgerond, dan ontvangt u een bewijs van deelname voor de module Introductie Compliance, onderdeel van de leergang CCO van NIBE-SVV.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

U kunt deze module volgen in de klassikale dagdeelvariant. De moduleopdracht maakt deel uit van de opleiding. De examenkosten voor de moduleopdracht staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. U volgt bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. Deze module bestaat uit 4 dagbijeenkomsten.

Wilt u deze module of de hele opleiding op maat in uw organisatie afnemen? Neem dan contact met ons op.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Introductie Compliance gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door onderstaande formulier in te vullen of te bellen naar 035-7506155.

Houd mij op de hoogte

 
Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld: € 2.320,-
Studiemateriaal: € 250,-
Examenkosten: € 150,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Cursusgeld: € 2.320,-
Studiemateriaal: € 250,-
Examenkosten: € 150,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. De 6% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. 

035 200 4604

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

035-7 506 155

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.