• Home
  • Awareness Programma Duurzaamheid

Awareness Programma Duurzaamheid

Duurzaamheidswijzer voor de financiële dienstverlening

Studiebelasting

4

Vakgebied

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Vanaf prijs

€ 89,00

Duur

1 dag

Eerstvolgende startdatum

Juni 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De Europese Commissie heeft van duurzaamheid een doel gemaakt waarin een sleutelrol is weggelegd voor banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen en -instellingen. Iedereen binnen de financiële wereld krijgt te maken met nieuwe en omvangrijke wet- en regelgeving op dit gebied. Waar het thema voorheen een 'nice to have' was, is het inmiddels een 'must have' voor alle bedrijven in de financiële sector. In deze training leer je welke duurzaamheidsdoelstellingen kunnen gaan spelen in jouw organisatie en ontdek je wat de gevolgen zijn voor de volledige bedrijfsvoering van risicobeoordeling, compliance, productontwikkeling tot klantbenadering. Zo ben jij goed voorbereid op de mogelijke gevolgen die duurzaamheid gaat hebben op jouw organisatie.

Doel en opzet

Tijdens deze training verdiep je je in duurzaamheid. Onderwerpen als het Klimaatakkoord, duurzaamheidsclaims en de transparantieverordening komen aan bod. Steeds leg je de relatie tussen de theorie en je eigen werkpraktijk. Welke gevolgen heeft de nieuwe wet- en regelgeving voor jouw organisatie? Hoe kun je meebewegen? En welke stappen moet je zetten om aan de toekomstige eisen te voldoen? Je leert het in het Awareness Programma Duurzaamheid.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Studiebelasting en duur

Je volgt de training via zelfstudie. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 3 uur.

Duurzaamheids ABC

De training Awareness Programma Duurzaamheid is onderdeel van het door NIBE-SVV ontwikkelde Duurzaamheids ABC. Met awareness (A), beleid (B) en communicatie (C) bereiden we organisaties en hun medewerkers voor op de veranderende verwachtingen en regelgeving op het gebied van duurzaamheid. Houd de website in de gaten voor verdere ontwikkelingen binnen deze nieuwe leerlijn.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Doelgroep

Alle medewerkers binnen het bank- en verzekeringsbedrijf zullen op termijn te maken krijgen met verduurzaming. Zo moet de klantmedewerker de duurzaamheidsboodschap aan zijn klant kunnen overbrengen en de duurzaamheidswensen en behoeften van de klant inventariseren. Compliance officers moeten in de gaten houden of de regels juist zijn ingevoerd. De risicomanager moet zorgen dat duurzaamheid wordt ingebouwd in de beoordeling en monitoring van kredietrisico’s en marktrisico’s. De productmanager moet het bank-, beleggings- of verzekeringsproduct (aantoonbaar) groen maken en de businessmanager moet de duurzaamheidsdoelstellingen gaan realiseren.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Wat is duurzaamheid?
  • Wat zijn duurzaamheidsrisico's?
  • Klimaatakkoord en actieplan duurzame groei
  • De leidraad duurzaamheidsclaims
  • De transparantieverordening
  • Financiële producten en duurzaamheid
  • Toezicht

Certificaat

Je sluit de training af met een toets in de online leeromgeving. Rond je de toets met een voldoende beoordeling af, dan ontvang je het certificaat 'Awareness Programma Duurzaamheid' van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvorm

Je volgt de training via e-learning. Hierbij maak je gebruik van onze geavanceerde online leeromgeving.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

E-Learning
€ 89,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 89,-
Wil je een kostenoverzicht in je mailbox ontvangen?
Stuur kosten per mail

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als de opleiding beschikbaar is als e-learning en je kiest hiervoor, dan ontvang je altijd een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kan je bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen, verzorgd door NIBE-SVV, kunnen wij jou vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal jij jouw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. De 9% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien je bij jouw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling je de btw-vrijgestelde opleiding hebt gevolgd.

Wanneer je geen vooropleiding hebt gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.