Zekerheden en Ondernemingsvormen

Zekerheden en ondernemingsvormen in het mkb, gezien vanuit positie van de bank

Studiebelasting

20

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Vanaf prijs

€ 750,00

Duur

4 maanden

Eerstvolgende startdatum

September 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Tijdens deze zeer actuele opleiding kijk je vanuit de positie van de bank naar de zekerheden en ondernemingsvormen in het mkb. Je leert wat de juridische ins en outs zijn bij pandrecht en hypotheekrecht en krijgt inzicht in de verschillen tussen hoofdelijke aansprakelijkheid, borgstelling en bankgarantie. Aan de orde komen ook de juridische positie van de bank bij insolventie van de kredietnemer en het onderscheid tussen de verschillende ondernemingsvormen en rechtspersonen. Na afloop van deze boeiende opleiding Zekerheden en Ondernemingsvormen kun je bij transacties met diverse ondernemingsvormen de vertegenwoordigingsbevoegdheid van de cliënt bepalen, de valkuilen herkennen bij overgang of omzetting van een onderneming en succesvol de wettelijke onderzoeksplicht van de bank toepassen bij transacties met rechtspersonen.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor beginnende medewerkers zakelijke kredietverlening, aankomend commercieel ondersteuners, aankomend accountmanagers mkb/particuliere kredietverlening en financieringsspecialisten.

Doel en opzet

Je ontwikkelt tijdens deze opleiding kennis en inzichten met betrekking tot zekerheden en ondernemingsvormen in het mkb, gezien vanuit de positie van de bank. De leerstof van de opleiding Zekerheden en Ondernemingsvormen bestaat uit 3 onderdelen die onderling nauw met elkaar samenhangen. Hierbij wordt ingespeeld op actuele thema’s. Denk aan de recente overnamen en faillissementen van verschillende ondernemingen, de positie van de bank hierin en de gevolgen voor de eventuele levenspartner. Je verdiept je aan de hand van een overzichtelijk tekstboek in zekerheden, beslag en executie, natuurlijke personen en rechtspersonen en ondernemingsvormen en overgang van een onderneming.

Vooropleiding

Je hebt een HBO-werk- en -denkniveau met basiskennis van juridische begrippen. Je bent bekend met de juridische aspecten van de relatie tussen de bank en de particuliere of zakelijke cliënt, gezien vanuit de positie van de bank. Ook weet je hoe een zakelijke kredietaanvraag tot stand komt en hoe de administratie van een zakelijk krediet werkt.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 4 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekent dan een studiebelasting van ongeveer 5 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

E-learning

Je volgt het programma via e-learning. Hierbij studeer je online in je eigen tijd en in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.