Vervoersrecht

Onderdeel van Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Transportverzekeringen

Studiebelasting

10

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

3 maanden

Eerstvolgende startdatum

21-02-2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het laden, vervoeren, lossen, opslaan en bewerken van zaken brengt diverse risico’s en aansprakelijkheden mee. Transportverzekeringen zijn daarom erg belangrijk. Goederen worden vervoerd over land, zee en door de lucht, binnen landsgrenzen en internationaal. Dit maakt het werkveld van transportverzekering uitdagend, divers, maar ook complex. Om optimaal te presteren binnen je vakgebied is veel kennis van wetgeving nodig. Met deze praktijkgerichte opleiding krijg je de juridische kennis over vervoersrecht die je nodig hebt. De opleiding Vervoersrecht vormt 1 van de 3 modules uit de complete leergang Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Transportverzekeringen.

Vrijstellingen

Deze opleiding kun je inbrengen in de volledige leergang Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Transportverzekeringen van NIBE-SVV.

Jouw loopbaan

Deze opleiding is ontwikkeld voor jou als (aankomend) acceptant of schadebehandelaar met als aandachtsgebied vervoersrecht. De opleiding is ook interessant als je je wilt specialiseren in schadebehandeling en acceptatie van transportverzekeringen en werkzaam bent als intermediair, makelaar of schade-expert.

Wil je na het volgen van deze opleiding meer weten over transportverzekeringen? Dan raden we je aan de hele leergang Branchediploma Schadebehandelaar/ Acceptant Transportverzekeringen te volgen.

Doel en opzet

In deze opleiding Vervoersrecht leer je alle juridische aspecten kennen die relevant zijn voor transportverzekeringen. Na afloop van deze interessante opleiding ken je de belangrijkste wetgeving op het gebied van vervoer en kun je deze toepassen in het proces van acceptatie en schade. Je gaat in op luchtvervoer, zeevervoer, gecombineerd vervoer en wat de gevolgen voor de aansprakelijkheid van de vervoerder kunnen zijn.

Verder gaat de opleiding in op de wijze waarop vervoerders, hulppersonen van vervoerders en logistieke dienstverleners hun aansprakelijkheden kunnen verzekeren. Je krijgt op praktijkgerichte wijze les van een zeer ervaren docent.

Vooropleiding

Wij gaan ervan uit dat je minimaal MBO-werk- en -denkniveau hebt. Ook bouwen wij voort op algemene kennis van financiële dienstverlening. Denk hierbij aan kennis zoals aangeboden in Wft-modules.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je online bijeenkomsten in groepsverband, onder begeleiding van je docent.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.