Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Brandverzekeringen

Efficiënte en complete functiegerichte leergang

Studiebelasting

8

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

9 maanden

Eerstvolgende startdatum

23-02-2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze leergang van NIBE-SVV bereidt je uitstekend voor op de functie van schadebehandelaar en/of acceptant voor brandverzekeringen. De 3 modules behandelen alle aspecten van de brandverzekering, de behandeling van schades en bijkomende aspecten. Zo leer je onder meer risico’s te analyseren en te adviseren omtrent preventieve maatregelen. Je krijgt op praktijkgeoriënteerde wijze vakkennis aangereikt en ontwikkelt alle nodige vaardigheden die je in de functie nodig hebt. Met deze leergang ben je dus goed voorbereid op alle voorkomende werkzaamheden van een schadebehandelaar/acceptant brandverzekeringen. NIBE-SVV is de specialist in dit vakgebied. Onze opleidingen zijn de beste van Nederland en onderscheiden zich door praktijkgerichtheid en kwaliteit. De leergang Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Brandverzekeringen bestaat uit 3 modules die je ook los kunt volgen.

Doelgroep

De leergang is ontwikkeld voor jou als (aankomend) acceptant of schadebehandelaar brandverzekering bij een verzekeraar. Ook als je werkzaam bent bij een volmachtbedrijf, intermediair, makelaar of als je werkt als (aankomend) schade-expert of (aankomend) medewerker bij een intermediair of registermakelaardij in assurantiën en je je wilt specialiseren op het gebied van schadebehandelingen en acceptatie van brandverzekeringen is deze leergang bijzonder interessant.

Doel en opzet

Doel van de leergang is dat je kennis, vaardigheden en professioneel gedrag ontwikkelt, passend bij jouw rol als schadebehandelaar en acceptant brandverzekeringen. NIBE-SVV heeft veel ervaring op dit gebied en kan je hierbij uitstekend begeleiden. In de modules kom je alles te weten over de brandverzekering, schadevergoedingsrecht en de dekking van verschillende brandverzekeringen. De bijeenkomsten en trainingen zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereiden je uitstekend voor op de afsluitende opdrachten. De theorie wordt in deze leergang behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. Via een moderne online leeromgeving kun je vragen stellen over opdrachten en oefeningen aan jouw docent of medestudenten. De modules zijn ook los te volgen, bijvoorbeeld in het kader van bijscholing.

Vooropleiding

Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. Je hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 9 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 8 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je online bijeenkomsten in groepsverband, onder begeleiding van je docent.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.