• Home
  • Letselschadebehandelaar (Subsidie NL leert door)

Letselschadebehandelaar (Subsidie NL leert door)

Zelfstudie richting letselschadebehandelaar

Studiebelasting

Vakgebied

Niveau

NL leert door

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

3 maanden

Eerstvolgende startdatum

01-10-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een goede letselschadebehandelaar is bekend met het vakgebied, de wet- en regelgeving en kan zijn of haar communicatiestijl aanpassen aan de situatie. In deze opleiding ontwikkel jij je tot letselschadebehandelaar. Je verdiept je in de Gedragscode Behandeling Letselschade, waarin de afhandeling van schaderegeling is vastgelegd. Je maakt kennis met verschillende vormen van personenschade: letsel, overlijden, arbeidsongeschiktheid. Daarnaast werk je aan je communicatieve vaardigheden en aan samenwerking. Na afloop van deze opleiding kun je daardoor letselschade beoordelen en afhandelen.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die binnen de financiële sector (banken, verzekeraars, intermediairs) werkt en die zich bezig wil gaan houden met letselschade. Ook voor medewerkers bij verzekeraars, letselschade-, schaderegelings- of expertisebureaus, makelaars of assurantietussenpersonen, die zich verder willen verdiepen op het gebied van letselschade is deze opleiding geschikt.

Doel en opzet

De opleiding bestaat uit 3 onderdelen waarin steeds een ander thema centraal staat. Zo verdiep je je in juridische en financiële gevolgen bij letsel en overlijden. Daarnaast maak je kennis met de Gedragscode Behandeling Letselschade waarbij je betrokkenen van het eerste contact tot de afronding van de letselschade leert begeleiden. Met stijlflexibiliteit en aanpassingsvermogen in communicatie weet je je cliënten steeds op hun gemak te stellen en kun je professioneel communiceren.

Deze opleiding maakt deel uit van ons aanbod in het kader van de NL leert door subsidieregeling. Elke werkende tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd komt in aanmerking voor de NL leert door subsidieregeling. Je kunt een training of opleiding volgen als je ondersteuning zoekt bij het behouden van je huidige baan van wanneer je je wilt oriënteren op een nieuwe sector van baan. Of je nu in loondienst, een flexwerker, zpp'er of ondernemer bent. 

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. J ebepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekenen dan een studiebelasting van ongeveer 100 uur over de gehele opleiding verdeeld.

E-learning

Je volgt het programma via e-learning. Hierbij studeer je online in je eigen tijd en in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.