Wft-PE bij consumptief en hypothecair krediet

Sinds 1 april 2019 is elke adviseur hypothecair krediet bevoegd om ook in consumptieve kredieten te adviseren. Wat betekent dit voor de PE-verplichtingen?

De Wft-PE-verplichtingen bij 1 diploma

  • Medewerkers met alleen het diploma Adviseur Hypothecair Krediet hoeven alleen de Wft-PE voor dit diploma te doen
  • Medewerkers met alleen het diploma Adviseur Consumptief Krediet hoeven alleen de Wft-PE voor dit diploma te doen

Beide diploma’s

Voor medewerkers met beide diploma’s ligt het ingewikkelder. Deze medewerkers moeten uitsluitend Wft-PE voor het diploma Adviseur Hypothecair Krediet doen. Daarmee blijft óók de adviesbevoegdheid gekoppeld aan het diploma Adviseur Consumptief Krediet in stand. Dat geldt zowel nu als in toekomstige PE-periodes.

Uitzondering

Maar er is 1 uitzondering op deze regel. Namelijk voor medewerkers die al vóór 1 april 2017 het diploma Adviseur Consumptief Krediet in hun bezit hadden, maar die in de Wft-PE-periode van 1 april 2017 tot 1 april 2019 niet de Wft-PE Adviseur Consumptief Krediet hebben gedaan. Hun adviesbevoegdheid op grond van het diploma Adviseur Consumptief Krediet is op 1 april 2019 verloren gegaan. Deze medewerkers mogen uiteraard wel in consumptief krediet blijven adviseren, zolang zij de Wft-PE Adviseur Hypothecair Krediet blijven doen. Zij ontlenen die bevoegdheid dan aan het diploma Adviseur Hypothecair Krediet.

Bijzonder Wft-PE-examen

Een medewerker die alsnog de adviesbevoegdheid bij zijn diploma Adviseur Consumptief Krediet wil herstellen, moet daarvoor een ‘bijzonder Wft-PE-examen Consumptief Krediet’ afleggen. Dit kan het geval zijn als de medewerker geen Wft-PE Adviseur Hypothecair Krediet meer wil doen, maar wel in consumptieve kredieten wil blijven adviseren.

Het afleggen van een ‘bijzonder Wft-PE-examen’ is niet aan een bepaalde datum gekoppeld. Het maakt niet uit of de betreffende diplomahouder 1 Wft-PE-periode heeft gemist of 10 Wft-PE-periodes.

Meer weten?

Nieuw: Wft Online Academy

De Wft Online Academy biedt bedrijven veel gemak. U koopt namelijk geen losse producten meer in, maar een totaaloplossing voor 1 vast bedrag per jaar met 1 overzichtelijke factuur per jaar. Met een abonnement op de Wft Online Academy hebben uw medewerkers vanuit 1 omgeving altijd toegang tot een compleet Wft-pakket, bestaande uit:

  • alle Wft-PE e-learnings inclusief proefexamens
  • digitale syllabi van alle initiële Wft-modules
  • de Permanent Actueel-omgeving Wft Triple A

Interesse? Vraag naar de mogelijkheden via het telefoonnummer 035 – 7 506 157 of stuur een e-mail naar incompany@nibesvv.nl.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.